VIII. GENEL KURULUMUZU YAPTIK.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

29 Ocak 2010

Şubemiz VIII. Olağan Genel Kurulu'nu, Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde geniş bir katılımla gerçekleştirdik.

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen VIII. Olağan Genel Kurulumuza 400'e yakın üyemiz  katıldı.

Genel Kurul öncesi Divan Kurulu seçimleri yapıldı ve Divan Başkanlığına Tevfik Demirçalı, Başkan Yardımcılığına Şeref Hazer, katip üyeliğine Burak Sücüllü ve Gamze Erdemir getirildi.

 

SANAYİ ÜRETİMİ YÜZDE 20 AZALDI

Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hadımlı açılış konuşmasında, VIII. Olağan Genel Kurulu dünyayı ve ülkemizi sarsan büyük krizin ekonomik ve sosyal yaşamda açtığı derin tahribatların gölgesinde gerçekleştirdiklerini söyledi. Hadımlı açıklamasını şöyle sürdürdü, "Gelişmiş kapitalist ülkelerin 12 trilyon doları bulan kurtarma paketleriyle bile aşılamayan bu krizle yolsuzluk, borsa ve tahvil piyasasındaki oyunlar ile dev tekellerin yönetim kadrolarının hiç ettiği milyarlarca dolar ilk kez tüm açıklığıyla gözler önüne serilmiştir. Bu bunalım bizim gibi gelişmekte olan ülkeleri özellikle etkilemiş, üretim ve iç piyasalarda talep düşmüş, iç ve dış ticaret hacmi daralmış, işsizlik oranları büyümüş, istihdam hacmi olabildiğince küçülmüştür. Krizle birlikte birçok iş yeri kapanmış, sadece son bir yıl içinde 1,5 milyon kişi işsiz kalmıştır. Sanayide işten çıkarılanların 750 bini bulduğu, toplam sanayi istihdamına göre bu oranın yüzde 18'e ulaştığı görülmektedir. Sanayide son bir yıllık üretim daralması yüzde 20'dir. Dünyada kriz ile birlikte sosyal adaletçi programlara ve kamusal desteklere dair inanç ve yönelim artarken, ülkemizde krizin asli sorumlusu olan serbestleştirme politikalarında ısrarcı olunmakta, yeni zamlar, vergi artışları ve özelleştirmeler tek çözüm olarak dayatılmaktadır. Bu olumsuz şartlardan bölgemiz de fazlasıyla nasibini almıştır. Açıkça bizler geçtiğimiz dönemde sebebi olmadığımız bir krizin bedelini ödedik ve ödemeye devam ediyoruz."

 

ÜRETEREK BÜYÜYEN VE PAYLAŞARAK GELİŞEN BİR ÜLKEDE YAŞAMAK İSTİYORUZ

 

Üreterek büyüyen ve paylaşarak gelişen bir ülkede yaşamak istediklerini ve bunun olanaklı olduğunu bildiklerini ifade eden Hadımlı, "Bu noktadan hareketle, geçtiğimiz dönem kuruluş felsefemizden ve toplumsal duruşumuzdan ödün vermeden çalışma sürdürdük. Bu kapsamda ayrıntılarını çalışma raporumuzda anlattığımız çok sayıda  faaliyet gerçekleştirdik. Sorumluluğumuzun bilinci ile; tüm kurum ve kuruluşlara eşit mesafede, üyelerimizin ve toplumun çıkarlarına paralel ilişkiler kurduk ve geliştirdik. Üyelerimizin deneyim ve birikimlerinin Odamıza kazandırılması yönünde katılım mekanizmalarını sonuna kadar açık tuttuk. "En önemli yatırım insana yapılan yatırımdır"  felsefesinden hareketle meslek içi eğitim çalışmalarına büyük ağırlık verdik. Mesleki ilgi alanımıza giren her konuda çözümler üretip üyelerimizin ve kamuoyunun hizmetine sunma gayretimizden hiç vazgeçmedik. Mesleğimizi ve meslektaşlarımızı ilgilendiren ekonomik, toplumsal sorunlar ve bu sorunların çözümleri konusunda Hükümetleri, Yerel Yönetimleri ve bilgilendirme, aydınlatma anlamında kamuoyunu uyardık. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi olarak  kurumsallaşmamızı geliştirerek sürdürdük. Her zaman üyelerimizin hak ve çıkarlarının ülkemizin çıkarları ile aynı olduğu bilinci ile hareket ettik. Kısacası  sizlerin desteği ile meslek alanlarımızın düzenlenmesi, meslektaşlarımızın hak ve çıkarlarının kamu çıkarları esas alınarak korunması , hedefiyle  başlayan iki yıllık bir dönemi başarıyla tamamladık.

 

 

 

 

 

Şüphesiz ki kalkınma ve gelişme demokrasinin tüm ilke ve kurumlarıyla egemen olduğu, insan hakları ve özgürlüklerinin tam anlamıyla uygulandığı, toplumun tüm kesimlerinin bir arada barış içinde yaşadığı bir ortamın oluşturulması ile sağlanabilir.

Demokrasi ile kalkınma birbirini reddeden değil, birbirini tamamlayan ve geliştiren durumlardır. Kurulduğu günden bu yana, demokrasiyi içselleştirmiş  ve demokrasiden asla ödün vermemiş bir yapı olarak bunu bugün bir kez daha gösteriyoruz. " diye konuştu.

 

ÇALIŞMA RAPORU  OKUNDU

 

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Fatih Yaşa tarafından, Odanın 2008-2009 Yılı Çalışma Raporu ve Mali Raporu  okunarak  oy birliği ile kabul edildi.

 

YENİ YÖNETİMİMİZ BELİRLEDİK

 

Oda çalışmaları ile ilgili görüşlerin belirtilmesi yetkili organlar için saptanmasının ardından Pazar Günü de yeni hizmet binamızda yapılan seçimler sonucunda Yönetim Kurulumuz şu isimlerden oluştu: Hüseyin Hadımlı, Ferhat Bolat Arıkan, Fatih Yaşa, Metin Erkal, İskender Erbil, M. Tanju Sarıca, Öner Atalay.

Yönetim kurulu Yedek Üyeliklerine de Necmi Höke, Umut Gürsel, Oktay Ulutaş, Ahmet Akın, Barbaros Çam, Uğur Eldemir ve Meltem Kocaalan seçildiler.