UŞAK A YAPI DENETİM GELİYOR ETKİNLİĞİ YAPILDI.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Ağustos 2010

4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanunun 01.01.2011 tarihinden itibaren tüm illerde uygulanmasına dair kararının 13 Temmuz 2010 Tarih ve 27640 Resmi Gazete'de yayımlanması sonrasında Uşak İl Temsilciliğimiz tarafından "Uşak'a Yapı Denetim Geliyor" adlı bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Denizli Şubesi Başkanı Makina Mühendisi Mehmet Nuri Tosun katıldı.

Oldukça ilgi gören etkinliğe üyelerimizin yanında, diğer disiplinlerden TMMOB üyeleriyle, kamu kuruluşları ve belediyelerden teknik elemanlar katıldı.       

Etkinliğin açılışında Uşak İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Polat Arslan ve Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Fatih Yaşa birer konuşma yaptılar. Polat Arslan konuşmasında; 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinde oluşan can ve mal kayıplarından sonra çıkarılan 4708 sayılı yasa ile yapı denetimin özel şirketler kanalıyla yürütülmeye başlandığını belirterek, ülkemizdeki denetimsizliğin en önemli nedeni rant ilişkilerinin denetimsizliğin önüne geçmesidir dedi.

Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Fatih Yaşa ise ülkemizdeki yapı denetimi mevzuatı konusundaki Oda ve TMMOB çalışmaları hakkında bilgiler vererek, meslek odaları tarafından yapılacak eğitimlerin ve belgelendirmenin önemini vurguladı.

Açılış konuşmaları sonrası Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Denizli Şubesi Başkanı Makina Mühendisi Mehmet Nuri Tosun ülkemizdeki yapı denetim mevzuatının eksiklikleri ve bu alanda yapmış oldukları çalışmalardan bahsetti. Yapı denetim konusunda çalışmak isteyen meslektaşlarımızın neler yapmaları gerektiği ve onları ne gibi sorunların beklediği konularında açıklayıcı bilgiler verdi.