ŞUBEMİZ ASANSÖR KONTROLLERİ DEVAM EDİYOR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

29 Kasım 2012

18.05.2008 tarih 27058 sayılı resmi gazetede yayımlanan Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereğince, Denizli Belediye Başkanlığı ile asansör konusunda A tipi akredite muayene kuruluşu olan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi arasında imzalan protokol kapsamında asansör kontrollerimiz devam etmektedir.

Asansörlerin piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere kontrolleri yapılmalıdır. Kontroller TSE`den hizmet yeterlilik belgesi almış bakımcı firma eşliğinde yapılır.

Yönetmelik gereği, asansörlerin kontrol ettirilmesinden, kontrol raporların alınmasından ve asansördeki olası eksiklik ve hataların giderilmesinden, can ve mal güvenliği açısından kullanımı sakıncalı olan asansörlerin kullanım dışı bırakılmasından bina yöneticileri sorumludur.  

Kontrolü yaptıracak bina yöneticileri Şubemize başvuruda bulunup, protokol ile belirlenen bir adet asansör için kontrol ücreti olan 90 TL‘yi yatırdıktan sonra kontrol mühendislerimiz ve asansörün bakımcı firması ile uygun zaman belirlenerek kontrol gerçekleştirilir.

Kontrol neticesinde emniyet durumuna göre asansör kırmızı, sarı veya yeşil etiket ile etiketlenir.

Kırmızı renkli bilgi etiketi, can ve mal güvenliği açısından yüksek risk taşıyan ve en kısa sürede giderilmesi gereken uygunsuzlukların tespit edildiği asansöre iliştirilir.

Sarı renkli bilgi etiketi, kabul edilebilir seviyede risk oluşturan uygunsuzlukların tespit edildiği asansöre iliştirilir.

Yeşil renkli bilgi etiketi, uygun olan asansöre iliştirilir.

Sarı veya kırmızı etiket iliştirilen asansörlerin raporda belirtilen eksiklikleri giderildikten sonra ikinci kontrol ücretsiz olarak gerçekleştirilir.