ÖĞRENCİ ÜYE YEREL KURULTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Mart 2011

Öğrencilerin taleplerini ve oda öğrenci üye örgütlenmesinin sorunlarının ele alındığı Öğrenci Üye Yerel Kurultayı 05 Mart 2011 Cumartesi günü Şube Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Öğrenci Üye Yerel Kurultayı‘na Genel Merkez Öğrenci Üye Kurultay Sekreteri Cihan Şahan DÜNDAR ile 80 Öğrenci üyemiz katıldı. Kurultayın açılış konuşması, Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin HADIMLI tarafından yapıldı. Hüseyin HADIMLI ‘nın yaptığı konuşma şu şekildedir:

" Hepimizin bildiği gibi kalkınmış çağdaş bir ülkenin, aydın bir toplumun  temelinde eğitim ve eğitime ayrılan kaynakların yeterliliği ve  ciddi bir planlama vardır. Yani planlamacı bir anlayışla, toplumsal gereksinimleri, üretimi, istihdamı ve yaşam boyu eğitiminin hayata geçirilmesi  sürdürülebilir bir gelişme ve toplumun refahı için vazgeçilmezdir.

Ancak bugün ülkemizde bu anlamda bir planlamadan söz etmemiz mümkün değildir. Eğitim için ayrılan kaynaklar ve bu kaynakların kullanımı ise gerçekten içler acısı bir durumdadır.  Bugün hem mühendislik eğitimi anlamında hem de mesleki anlamda  çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğumuz yadsınamaz bir gerçeklik olarak karşımızda durmaktadır.

Genel bütçeden üniversite bütçelerinde ve bilimsel araştırmalara yeterli pay ayrılmamaktadır. 30 yıldır üniversitelerimiz YÖK‘ün baskıcı tutumu ile karşı karşıyadır ve YÖK‘ün kaldırılması ilk günden beri kararlılıkla dile getirdiğimiz ortak talebimizdir. Bugün parasız eğitim kavramı terkedilmiş, üniversitelerde her türlü uygulama paralı hale getirilmiştir. Harçlar,  ikinci öğretim, yaz okulu, zorunlu bağış ve öğrenci belgesi gibi türlü paralı uygulamalar derhal kaldırılmalıdır.

Ezberci eğitim yerine; eğitimde sorgulayan, düşünen, dayanışma duygusuna sahip, aydınlanmış öğrencilerin yetişmesi en temel amaç olmalıdır. Uygulamanın mühendislik eğitiminin vazgeçilmez bir parçası olduğu hepimizce bilinmektedir. Bu nedenle teorik bilgiler laboratuar uygulamaları ile desteklenmeli, mevcut işleyiş yerinde görülmeli ve uygulanmalıdır.

Çok sayıda niteliksiz mühendis yetiştirmek ve yine çok sayıda donanımsız üniversite ve bölüm açmak yerine, ülkenin gereksinim duyduğu elemanlar yetiştirilmelidir. Mühendislik eğitimi veren fakültelerimizin altyapıları tamamlanmalı, öğrencilerimizin sorunlarının başında gelen barınma sorunu çağdaş ölçütler içinde mutlaka çözülmelidir. "

Açılış konuşmasının ardından Teoman ÖZTÜRK belgeseli gösterimi ile devam edildi. Belgeselden sonra 15 dakikalık bir ara verildi. Aradan sonra,

  • MMO öğrenci Üye Örgütlülüğü,

  • Mühendislik Eğitimi ve Geleceksizlik,

  • Mühendisin Toplumsal Rolü,

  • Üniversitelerde Öğrenci Sorunu ve

  • Eğitimde Ayrımcılık

Konularından oluşan 5 oturum gerçekleştirildi.

Öğrenci üyelerimizden Süleyman ZORA söz alarak üniversitelerin mühendislik fakültelerine çok fazla öğrenci alımı yapıldığını, üniversitelerde laboratuar imkanlarının yetersiz olduğunu ve bununda eğitim kalitesini düşürdüğünü dile getirdi. Daha sonra söz alan öğrenci üyelerimizden biri olan Emre ÇAKIRLAR; öğretim görevlileri ile öğrencilerin aynı ideoloji altında toplanması gerektiğinden ve pozitif ayrımcılıktan yakınarak eğitimde ayrımcılığı vurguladı.

Oturumların ardından canlı müzik eşliğinde düzenlenen kokteylde öğrenciler eğlenerek, stres attı.