MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK HAFTASINI KUTLADIK.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Ekim 2009

Denizli'de Mühendislik ve Mimarlık Haftası nedeniyle bir tören düzenlendi. Çok sayıda meslektaşımızın katıldığı törende TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fatih Yaşa bir basın açıklaması yaptı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği olarak bugün tüm Türkiye'de olduğu gibi Denizli'de de kuruluş felsefesine uygun olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Fatih Yaşa açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin ilk Genel Kurul tarihi olan 18 Ekim 1954 gününü kapsayan hafta "Mühendislik Mimarlık Haftası" olarak kutlanmaktadır. Yani bir başka deyişle bu hafta bizler için TMMOB haftasıdır. Aradan geçen bu 55 yıllık süreçte TMMOB gerek ulusal politikalar üretme, gerekse mesleki ve toplumsal sorumluluğunu yerine getirmek konusunda Türkiye tarihinde özel bir yere sahip olmuştur. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği olarak bugün tüm Türkiye'de olduğu gibi Denizli'de de kuruluş felsefemize uygun olarak çalışmalarımız sürdürmekteyiz.

Bugün maalesef ki ilimizde yaşanan gelişmeler iç açıcı olmaktan uzaktır. Küresel kriz olarak adlandırılan küresel emperyalizmin emekçilere havale ederek bedel ödettiği ekonomik oluşum kentimizi derinden sarstı. Denizli'de yaşanan ekonomi kriz her geçen gün artarak sürüyor. Binlerce işçi  çalıştığı işini kaybederken; kentin en köklü firması, son kalan 300 işçisini işten çıkardı. Bir başka büyük tekstil fabrikasının sahibi inşaat mühendisi meslektaşımız ise yaşamına son verdi. Denizli ağır yaralı ve gittikçe kan kaybediyor.

 

Denizli can çekişirken, Anadolu can çekişirken bir taraftan da bizlere "tünelin ucunda görünen ışıktan" söz ediliyor. Oysa biz mühendisler, mimarlar, şehir plancıları hayatın her alanındayız. Bizler fabrikalardayız, sokaklardayız. Bizler Denizli'nin her anında ve her yerindeyiz. Ve gerçekleri bütün çıplaklığı ile görüyoruz. Bizler hurafelerin değil, aklın ve bilimin temsilcileriyiz.

 

Bugün emperyalizmin kendi krizi, geniş halk kesimleri yanında gençliği de kıskacına almaktadır. Eğitimin adım adım paralı ve pahalı bir hale getirildiği Türkiye'de, gerek üniversite gençliği gerekse mesleğimiz adına, bizleri bekleyen tehlikeleri sürekli gündeme getirdik, getiriyoruz. Evet 12 Eylül'ün ürünü YÖK ile siyasallaşan eğitim sisteminin geldiğin nokta açıktır. Oy kaygısı ile planlamadan uzak her kente bir üniversite kurulmasının altında yatanı çok iyi anlamak durumundayız. Bir taraftan her şehre plansız, programsız hesapsız, kitapsız  üniversite kuruluyor bir taraftan da,  bu ülkenin Başbakanı 'her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şey yok' diyebiliyor. 

 

TMMOB, kurulduğu günden bu yana meslek alanımızda yaşanan ve çözüm bekleyen sorunların, ülke sorunlarından ayrı düşünmenin mümkün olmadığı inancını taşımıştır. TMMOB, her zaman emekten, barıştan ve demokrasiden olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Bu süreçte hepimize büyük görevler  düşmektedir. Bu bilinçle önümüzdeki sürecin daha zorlu geçeceği, ancak üzerimize düşen görevleri başarı ile yerine getireceğimiz inanıcı ile hepinize saygılar sunuyorum."