MUĞLA ENERJİ VERİMLİLİĞİ PLATFORMU KURULDU.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

05 Kasım 2008

Bilindiği gibi, ülkemizin enerji gereksinimi, petrol, doğalgaz ve kömür gibi birincil enerji kaynaklarından karşılanıyor. Ancak ne yazık ki, özellikle petrol ve doğal gazda tam bir dışa bağımlılık yaşanıyor.Ülkemizde tüketilen enerjinin büyük bir bölümü, aydınlatma, ısınma ve günlük faaliyetler için gerekli olan elektrikli cihazlarda kullanılıyor.

Bilindiği gibi, ülkemizin enerji gereksinimi, petrol, doğalgaz ve kömür gibi birincil enerji kaynaklarından karşılanıyor. Ancak ne yazık ki, özellikle petrol ve doğal gazda tam bir dışa bağımlılık yaşanıyor. Ülkemizde tüketilen enerjinin büyük bir bölümü, aydınlatma, ısınma ve günlük faaliyetler için gerekli olan elektrikli cihazlarda kullanılıyor. Bu açıdan bakıldığında, enerji tasarrufunun önemi de ciddi biçimde öne çıkıyor. Enerjide, belli toplumsal davranışları yerleştirerek ve çeşitli iyileştirme yöntemleri uygulayarak tasarruf sağlanabiliyor. Yeni teknolojilerin kullanılması da etkin tasarruf anlayışına eşlik ediyor. Tüm bunlara dikkat edilirken üretim kalitesi ve sosyal yaşam standartlarının korunması gerçeği de gündemdeki yerini koruyor. 

 Yani, enerjinin etkin ve verimli kullanılması için uygulanması gereken tasarruf yöntemleri sayesinde ne gibi kazanımlar elde edileceğinin topluma anlatılması gerekiyor. Tüm bu düşüncelerden yola çıkılarak, Muğla‘da, "Muğla Enerji Verimliliği Platformu" adlı bir örgütlenmeye gidildi. Gerçekleştirilecek eğitim çalışmalarıyla halkın bilinç düzeyinin yükseltilmesi amacı güdülüyor. Muğla Enerji Verimliliği Platformu (MEVEP), Muğla Belediyesi, Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Muğla İl Temsilciliği ve Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Muğla İl Temsilciliği tarafından kurulmuş bir sivil toplum inisiyatifi. Platform, ilk olarak enerjinin verimli kullanılmasının püf noktalarını anlatan bir broşür hazırlayarak dağıttı. Ayrıca Alman Birlik Doksan Yeşiller Partisi Eş Başkanı ve Avrupa Parlamentosu Üyesi Cloudia ROTH‘un katıldığı, "AB Enerji Politikaları, Verimlilik ve Alternatif Enerji Sektörü" başlıklı bir panel gerçekleştirildi. MEVEP yöneticileri tarafından, halkın bilinçlenmesi için çalışmalara hızla devam edileceği belirtildi. Ayrıca çeşitli zamanlarda, temiz enerji kaynaklarının anlatılması konusunda ilgili uzmanlar davet edilerek halkın bilgilendirilmesi sağlanacak, okulların açılmasıyla eğitim kampanyalarına başlanacak.