MAKİNA MÜHENDİSLERİ VE MUSKİ’DEN ORTAK TOPLANTI…

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Mayıs 2022

Makina Mühendisleri Odası (TMMOB) Milas İlçe Temsilciliği, MUSKİ Genel Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yaparak, ilçemizdeki makina mühendisleriyle Atıksu Bağlantı Kanalı İmalatlarında Uyulması Gereken Teknik Esaslarla ilgili bir toplantı gerçekleştirdi.

Bayram sonrasında ilçede yeni başlayan doğalgaz çalışmalarına yönelik bir başka toplantının da yapılacağı bilgisinin verildiği toplantıda MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından ilçemizde ve il genelindeki çalışmalar hakkında kısa bir bilgi paylaşımı da yapıldı.

Milas Belediyesi Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Sahnesinde, Serbest Müşavir Mühendis (SMM) olarak çalışan ya da çalışmayı düşünen teknik personele yönelik gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Makina Mühendisleri Odası (TMMOB) Milas İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Serap Türker, tüm katılımcılara teşekkür ederek sözü, MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen’e bıraktı.

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen her çalışmanın bir proje ile başladığını ve sonrasında paydaşların birlikte çalışmasıyla hizmetin, insanlarla buluştuğuna dikkat çekerek; “Dolayısıyla işin başlangıcında sizlerle yani işin mühendislik tarafını yürütenler vardır. Bilindiği gibi ilimizin en büyük yatırımcı kuruluşu MUSKİ Genel Müdürlüğü olarak şu anda sahada 1.5 milyarlık yatırımımız var. Fethiye’deki proje için meslektaşlarınız şu anda 3.500 bağlantıyı tek tek evlerdeki kanalizasyon sistemine bağlıyorlar. Milas özelinde şu anda küçük küçük projeler olarak görülse de yakın bir tarihte burada hep birlikte bu kez Ören’in kanalizasyon bağlantılarının nasıl yapılması gerektiğini, nasıl projelendirileceğini ve nasıl ruhsatlandırılacağını konuşuyor olacağız. Ören Kanalizasyon ihalesini yaptık, arkasından da arıtma tesisinin ihalesini yaparak işe başlayacağız” dedi.

Toplantıda son olarak kısa bir konuşma yapan Makina Mühendisleri Odası (TMMOB) Milas İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Günlük, gelen talep doğrultusunda düzenlenen toplantının ana temasını Atıksu Bağlantı Kanalı İmalatlarında Uyulması Gereken Teknik Esasların oluşturduğunu belirterek; “Bugünkü toplantının teması atıksu projelerinde ve bağlantılarında yaşanan sıkıntılar ile su aboneliklerinde yaşanan problemlerden dolayı vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları en aza indirmek ve Muski’nin kanalizasyon sisteminde karşılaştığı sorunların sayısını en aza indirerek, kısa sürede çözüm üretebilecek önlemleri almasına yardımcı olmaktır. Böylece kent yaşamına ve kentte yaşayan vatandaşlara bu alanda kalitenin gelmesini sağlamaktır.

Toplantıda ayrıca siz değerli meslektaşlarımızın su abonelikleri, atıksu bağlantı kanallarının imalatları ve su sayaçları konularında yaşadığınız sorunlar da konuşulacaktır.

Toplantıya katılımınız Odamızın gerek MUSKİ, gerekse Milas kamuoyundaki imajının daha da güçlenmesi, birlikteliğimizin paydaşlarımıza (Milas Belediyesi, müteahhitler, diğer meslek odaları ve kamu) gösterilmesi, mesleğimizin konumunun daha üst seviyelere çıkarılması açısından önem arz etmektedir” dedi.

Toplantının ikinci bölümü basına kapalı olarak gerçekleşti.