LPG DOLUM VE BOŞALTIM PERSONELİ EĞİTİMİ YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

09 Şubat 2009

7-8 Şubat 2009 tarihinde LPG Dolum ve Boşaltım Personeli Eğitimi 16 katılımcı ile gerçekleştirildi.

7-8 Şubat 2009 tarihinde Denizli İpragaz Dolum Tesislerinde LPG Dolum ve Boşaltım Personeli Eğitimi gerçekleştirildi. Üyemiz Sn. Barbaros Çam'ın verdiği eğitimde katılımcılara, LPG'nin Emniyetli Bir Şekilde İkmal Yapılması, Yanıcı ve Parlayıcı Maddelerin Genel Özellikleri ve Yangın Tedbirleri, LPG'nin Doldurulması Sırasında Topraklanması, Uçucu Organik Bileşikler Tehlikeleri ve Korunma Yöntemleri, Dolum ve Boşaltım Sırasında Uyulması Gereken Temel Kurallar, LPG'nin Taşınması, Dolum ve Boşaltım İşlemi Sırasında İş Güvenliği ve Malzemeleri, İlkyardım konuları anlatıldı. Yapılan tatbikatla, yangına müdahale şekilleri uygulamalı olarak gösterildi.

5307 sayılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 15 maddesi ve 07 Ocak 2006 tarih ve 26046 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Sorumlu Müdür Yönetmeliği ile 25 Mart 2006 tarih ve 26119 sayılı Resmi Gazetede Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim Yönetmeliği'ne göre LPG piyasasında görev yapan; sorumlu müdür, tanker şoförü, dolum personeli, tüp dolum personeli, tüp dağıtım araçlarının şoförleri ve tüp dağıtım personeli, tanker dolum personeli, test ve muayene elemanları ve otogaz LPG dolum personeli, pompacılar ile tesisat, projelendirme ve imalatında görev alan diğer personelin TMMOB'a bağlı İlgili Meslek Odası tarafından eğitilmesi ve belgelendirilmesi zorunluluğu hüküm altına alınmıştır.

Bu kapsamda TMMOB'a Bağlı İlgili Meslek Odası olan Odamız LPG sektöründe görev alan bütün personele yönelik olarak eğitim ve belgelendirme kurslarını düzenlemektedir.

Anılan eğitimler ile LPG Sektöründe görev yapan üyelerimizin ve diğer personelin bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarının geliştirmesine, LPG'nin sürekli, kaliteli, ucuz, güvenli olarak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde kamu yararı esas alınarak tüketicinin kullanımına sunulmasına katkıda bulunulacaktır.