KÜRESEL REKABETTE ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ KONFRERANS VE FORUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

29 Kasım 2010

27 Kasım 2010, cumartesi günü Makina Mühendisleri Odası (MMO) Denizli Şubesi Endüstri-İşletme Mühendisliği Meslek Dalı Komisyonu (DENEİM-MDK), tarafından MMO toplantı salonunda "Küresel Rekabette Endüstri Mühendisliği" temalı konferans ve forum geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Küresel Rekabette Endüstri Mühendisliği temalı konferans ve foruma  Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu üyesi İskender Erbil, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı aynı zamanda DENEİM-MDK Başkanı Doç. Dr. Aşkıner Güngör, Manisa Bosch Fabrika Müdürü İrfan Bayrak,  işletmelerde çalışan Endüstri Mühendisleri, orta ve üst düzey yöneticiler, Pamukkale Üniversitesi Endüstri ve Makina Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile çok sayıda akademisyen ve davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu üyesi İskender Erbil'in açılış konuşmaları ile devam etti. Konuşmanın ardından DENEİM-MDK Başkanı Doç. Dr. Aşkıner Güngör, "Küresel rekabetin bütün işletmeler için bilinen bir kavram olduğunu belirterek; Rekabet ortamının sınırlarının ortadan kalktığı günümüzde, rekabet edebilmek için işletmeler faklılaşmak, verimliliklerini artırmak ve bütün operasyonlarını daha iyi yönetmek zorundadırlar. Bu anlamda endüstri mühendisliği önündeki engelleri forum bölümümüzde ele alacağız" dedi. Açılış konuşmalarının ardından Manisa Bosch Fabrika Müdürü İrfan Bayrak, son yıllarda küresel çapta çok büyür firmaların hızla yok olduğunu hatırlatan İrfan Bayrak sözlerini şöyle sürdürdü: " Görüyoruz ki çok büyük şirketler hızla yok olabiliyor. Bu tehditlere karşın her zaman çok iyi olmak durumundayız. Başarılı olmak için bütünsellik gerekir. Mükemmelliği yakalamak zorundayız. Bir fabrika tepedeki yöneticiye bağlı olmamalı. Bu noktadan hareketle endüstri mühendisliği devreye girmekte. Bu mesleğin ne kadar önemli olduğu ortadadır. " Davetli konuşmacı İrfan Bayrak'ın konuşmalarının ardından ara verilmesiyle Küresel Rekabette Endüstri Mühendisliğini uygulamalarının önemi ve bu uygulamaların önündeki engeller forum bölümünde tartışıldı.