KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ELE ALINDI.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

16 Ekim 2009

Küresel iklim değişikliği ile ilgili konferans veren, DMİ Genel Müdürlüğü Araştırma Şube Md. Meteoroloji Müh. Alper Akçakaya küresel iklim değişiklikleri, bunun nedenleri ve gelecekteki değişim öngörüleri ile ilgili bilgi verdi.

Sunumuna iklim, iklimin özellikleri, iklim değişikliğine neden olan faktörler hakkında bilgi vererek başladı. İklim değişikliğine neden olan faktörlerin bilimsel olduğu kadar siyasi nedenlerine de dikkat çeken Meteoroloji Müh. Alper Akçakaya; "İklim değişikliğinin siyasi yanından söz edebiliriz. Buna insan kaynaklı çevresel değişimlerin iklim üzerindeki etkileri de diyebiliriz. Örneğin Dünya gündeminde olan Kyoto Protokolü buna örnektir" dedi. İklimin sürekli değişken bir yapısı olduğunu da hatırlatan Akçakaya Küresel Yağış Dağılımları, Küresel sıcaklık değişim öngörüleri hakkında da açıklamalarda bulunarak kısa, orta ve uzun vadeli bu projeksiyonların nasıl oluşturulduğu konusunda da bilgi verdi. Katılımcılara ülkemiz ve Bölgemizde 1940- 2006 yılları arasında  ortalama yağış ve sıcaklık değişimleri hakkında da bilgi veren Akçakaya açıklamasını şu sözlerle sürdürdü;" Denizli'ye baktığımızda Devlet meteoroloji İşleri Müdürlüğü'nün verilerine göre 1960- 2006 yılları arasında ortalama yağış miktarlarında azalmayı görüyoruz. Ortalama sıcaklıklarda ise artış var. Bugün dünyanın birçok yerinde felaket senaryoları üretiliyor. Amaç felaket senaryoları değil, çözüm üretmek olmalı. Çözümünde yolu belli. Dünyada fosil yakıt kullanımı hızla azaltılmalı ve yenilenebilir enerji kaynaklarının  kullanımı yaygınlaştırılmalı."