HİDROLİK PNÖMATİK KONFERANSLARI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

22 Mart 2008

Hidrolik Pnömatik Kongresi çalışmaları kapsamında Şubemizin ev sahipliğinde düzenlenen Hidrolik Pnömatik Konferansları ikiyüze yakın katılımcı ile gerçekleşti.

Hidrolik Pnömatik Kongresi çalışmaları kapsamında Şubemizin ev sahipliğinde düzenlenen Hidrolik Pnömatik Konferansları ikiyüze yakın katılımcı ile gerçekleşti.

Makina Mühendisleri Odası tarafından 23-26 Ekim 2008 tarihlerinde İzmir'de düzenlenecek olan V. Hidrolik Pnömatik Kongresi ve hazırlık çalışmaları kapsamında düzenlenen etkinlik oldukça yoğun ilgi gördü.

Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hadımlı açılış konuşmasında hidrolik ve pnömatik sistemlerinin sanayinin hemen her sektöründe kullanıldığını, bu sektörlere ekipman ve malzeme üreten, projelendiren, mühendislik uygulamalarını gerçekleştiren hidrolik pnömatik sektörünün, sürekli yenilik isteyen bir konuma geldiğini belirtti.

 

Hadımlı, sektörünün hızlı gelişmesine paralel olarak sektörde yetişmiş  eleman gücüne de ihtiyacın her geçen gün arttığını MMO'nun bu doğrultuda üyelerine sanayicilere ve sektörde yeni yetişen elemanlara yeni teknolojileri ve gelişmeleri doğru ve yeterli bir şekilde ulaştırmak hedefi ile çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Toplantıda konuşan MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya detaylı bir şekilde, en ince ayrıntısına kadar düşünülüp, yoğun bir katılımla organize edilen Denizli toplantısı için teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

"Hidrolik Pnömatik sektörü; yerli üretim, AR-GE, sektörle ilgili teknolojik ve endüstriyel birikim, sermaye/finansman ve kalifiye işgücü yetersizlikleri ile yüksek girdi maliyetleri, kalitesiz ithal ürünler ve düşük verimlilik gibi birçok sorunla boğuşmak zorunda. 

Odamızın düzenlediği kongre ve sergi ile bu büyük sorunları bir çırpıda çözülmesi elbette beklenemez. Ancak yoğunlukla üyelerimizin bulundu bu alanda ilk kongrenin düzenlendiği 1999 yılındn buyana hiç de küçümsenmeyecek adımlar atıldı. Son derece az olan Türkçe yayın sayısı artırıldı, sektör içinde iletişim doğdu, Sektörün tek derneği olan AKDER kongre platformlarının verdiği motivasyon ve sinerji ile gelişti. O nedenle kongre platformunu önemli buluyoruz ve sizleri ekim 2008'de İzmir'e davet ediyoruz."

Hidrolik Pnömatik Konferansı
işletmelerde en sık karşılaşılan sorunlara odaklandı

Konferans kapsamında ise Yürütme Kurulu Üyesi Suat Demirer'in oturum başkanlığında "Hidrolik Sistemlerde Bağlantı Tekniği" konusu Yürütme Kurulu Üyesi Salih Emanet tarafından aktarıldı.

Yürütme Kurulu Üyesi Abdullah Parlar başkanlığındaki ikinci oturumda "Hidrolik Pnömatik Silindirlerde Kullanılan Sızdırmazlık Elemanları, Seçimi, Kullanım ve Montaj Teknikleri ve Sık Karşılaşılan Problemler" konusu  Ahmet Pınarlı tarafından aktarıldı.

Yürütme Kurulu Üyesi Ertan Soydan'ın oturum başkanlığını üstlendiği üçüncü ve dördüncü oturumlarda "Hidrolik Sistemlerde Arıza Arama Teknikleri, Arıza Nedenleri ve Çözümleri" konusu Yürütme Kurulu Üyesi Şemsettin Işıl tarafından, "Pnömatik Sistemlerde Arıza Arama Teknikleri, Arıza Nedenleri ve Çözümleri" konuları Yürütme Kurulu Üyesi Durmuş Kara  ve Düzenleme Kurulu Üyesi Lütfü Mumkaya tarafından aktarıldı.

Son derece aktif bir ortamda gerçekleşene konferans soru cevaplar ve sohbetler ile saat 17.00'ye kadar sürdü.