GDO BİR SİLAHTIR.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

13 Ekim 2009

Mühendislik Mimarlık Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Kenan Demirkol Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) gerçeğini doğru anlayalım. GDO bir silahtır ve egemenliğimiz yok etmeye yöneliktir" dedi.Mühendislik Mimarlık Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Küresel Şirketlerin Yeni Silahı:Gıda ve Beslenmenin Demokratikleştirilmesi" konulu konferans Makina Mühendisleri Odası 7. yıl salonu'nda gerçekleştirildi. Çapa Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kenan Demirkol'un sunduğu konferansa TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fatih Yaşa, Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı İbrahim Gür, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Kimya Mühendisleri Odası Denizli Bölge Temsilcisi Ömer Duysal, Gıda Mühendisleri Odası Denizli İl Temsilcisi Esin Aysan ve çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmasına GDO'lu ürünlerin tarihçesi ile ilgili bilgi  vermekle başlayan Prof. Dr. Kenan Demirkol yakın zamanda yaşadığı bir örneği verdi. Yoğurt üretiminde  kullanılan mayaların GDO'lu olduğunu belirten Demirkol bu nedenle 1,5 yaşında bir çocuğun kasık bölgesinde tüylenme meydana geldiğini ancak yoğurdun kesilmesi ile birlikte tüylenmenin de sona erdiğini söyledi. Küresel ısınmayı ortadan kaldırmak için bio-yakıt kullanımının bir aldatmaca olduğunu ifade eden  Kenan Demirkol; tarımsal kökenli yakıtların  karbondioksit emisyonuna katkısı yoktur. Bunun ardında ki gerçek yakıttan para kazananların kıtasını değiştirmektir.  Araplar yeterince kazandı onun yerine Amerikalılar kazansın demektir. Bu emperyalist bir aldatmacadır. Eski ABD Baykan Yardımcılarından Al Gore'nin para kazandığı iş bio-yakıt üreten şirketlere danışmanlıktır. Bütün dünya bu konuda uyutuluyor. Tarım ürünlerinden yakıt üreterek geleceğin gıdasını ipotek altına alıyoruz. Gıdada da böyle yapıldı. ABD sanayi ülkesi olarak bilinir ancak ABD'de 1. Dünya Savaşı sonrasında  büyük bir tarımsal patlama yaşandı. Büyük krizde darbe alan bu patlama 1940'lı yıllarda yeniden toparlandı ve dünyanın en büyük tarım üreticisi oldu. ABD gıdayı bir silah olarak kullanmayı keşfetti, dünyadaki ülkeleri egemenliği altına almayı keşfetti. Dünyada ki gıda oyunun arkasında hep ABD oldu. Bu emperyalist bir oyundur" dedi. ABD'nin ardından hibrit tohumları ürettiğini ifade eden Kenan Demirkol; "Bunun pazarlaması nasıl yapıldı? Dünyada 1 milyar aç insan var bu şartlarda doyuramayız dediler. ABD para kazandı ama dünyamızda hala bir milyar aç insan var. Dünyada üretilen gıda 9 milyar insanı doyurabilir ancak, bize açlığın sona ereceği masalı ile hibrit tohumları sattılar. Bu tohumlar 1963 yılında da Türkiye'ye girdi Evet dünyada aç insanlar var ama açlık çekenler köylüler. Köylü ürünün satamazsa yeni tohum alamaz ve aç kalır. ABD tarımı sübvanse ediyor, ama bizlere etmeyin diyor. Amaç gıda ile açlıkla dünyayı terbiye etmektir Bugün GDO ile ABD  dünyayı atom bombası değil tohumla  egemenliği altına almak istiyor.Genetik yapısı oynanmış tohumlarda  amaç kalite değil. Dünya üzerinde GDO'lu yirmi ürünün yüzde 99'ı kanola, mısın, pamuk ve soya. Dünya üzerinde GDO'lu yüzde 80'inde amaç yabani ot ilacına dayanıklılık. Görüldüğü gibi genetiği ile oynayıp ta tarım ilaçları kullanımını azaltmıyorlar, aksine arttırıyorlar. GDO gerçeğini iyi anlamak zorundayız" şeklinde konuştu.