BTKS 2009'UN TEMASI BAKIM MÜHENDİSLİĞİ OLARAK BELİRLENDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

04 Aralık 2008

Odamız adına Şubemiz yürütücülüğünde 2009 yılında gerçekleştirilecek olan IV. Bakım Teknolojileri Kongresi Düzenleme Kurulu 1. toplantısı İzmir'de gerçekleştirildi. Oda Sekreteri Ali Ekber Çakar daha önce düzenlenen ilk üç kongreyle ilgili bir değerlendirme yaparak, ülkemizde bakım mühendisi olarak görev yapan meslektaşlarımızın önemli bir sayıda olduğunu, bu meslektaşlarımızın meslek içi eğitime tabi tutulup mesleki formasyonlarının artırılmasına yönelik çalışmalar yapmamız gerektiğini söyledi.

Odamız adına Şubemiz yürütücülüğünde 2009 yılında gerçekleştirilecek olan IV. Bakım Teknolojileri Kongresi Düzenleme Kurulu 1. toplantısı İzmir‘de gerçekleştirildi. Oda Sekreteri Ali Ekber Çakar daha önce düzenlenen ilk üç kongreyle ilgili bir değerlendirme yaparak, ülkemizde bakım mühendisi olarak görev yapan meslektaşlarımızın önemli bir sayıda olduğunu, bu meslektaşlarımızın meslek içi eğitime tabi tutulup mesleki formasyonlarının artırılmasına yönelik çalışmalar yapmamız gerektiğini söyledi. Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hadımlı ise Kongrenin ülke sanayiimiz açısından önemini vurguladı. Toplantıda Şubemiz Teknik Görevlisi Tufan Barış Aykul Kongre Sekreteri olarak görevlendirilirken,  kongre teması "Bakım Mühendisliği" olarak benimsendi. Kongre Yürütme Kurulu‘nun Behiç AKKAN, Cem TOZCU, Doç. Dr. Cemal MERAN, İlker BİTİŞYILMAZ, İskender ERBİL, Mesut ÖZTUNÇER, Muhlis İLHAN, Özgür DURANLIOĞLU, Yeşim ÖZGENÇ‘ den oluşması kararı alındı. 

 IV. Bakım Teknolojileri Kongresi‘nin konuları ise şu şekilde belirlendi. 1. BAKIM MÜHENDİSİ 1.1 Güvenilirlik Mühendisliği 1.2 Bakım Mühendisinin Yetkilendirilmesi 1.3 MMO Faaliyetlerinde Bakım Mühendisliği 1.4 Bakım Mühendisliği Eğitimleri 1.5 Üniversite Eğitim Programlarında Bakım Mühendisliğinin Yeri 1.6 Bakım Mühendisliği ve Geleceği 2. BAKIM MÜHENDİSLİĞİ TEKNOLOJİLERİ 2.1 Bakım Sistemlerinde Servis Yönetimi ve Organizasyon 2.2 Bakım Planlaması 2.2.1 Bakımda Risk Analizi ( İş sağlığı ve güvenliği, çevre ) 2.2.2 Bakım Yönetimi 2.2.3 Bakım Yönetimi Yazılımları 2.3 Bakım Teknikleri ve Saha Uygulamaları 2.3.1 Kestirimci Bakım 2.3.2 Güvenlik Uygulamalarında Bakım 2.3.3 Arıza Belirleme Sistemleri 2.3.4 Bakım Ekipmanlarının Doğru ve Etkili Kullanımı 2.4 Bakım Uygulamalarında Ölçme, Analiz ve İyileştirme 2.4.1 Bakım Verilerinin Analizi 2.5 Bakım mühendisliği ve verimlilik 2.5.1 Enerji verimliliği 2.5.2 İşletme verimliliği