BASIN AÇIKLAMASI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

11 Eylül 2009

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fatih YAŞA, 12 Eylül Darbesi İle İlgili Bir Basın Açıklaması Yaptı.29 YILDIR KURTULAMADIK.TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fatih Yaşa 12 Eylül darbesinin 29. yıldönümünde yaptığı açıklamada aradan geçen bunca yıla rağmen Türkiye'nin ne darbecilerle hesaplaşabildiğini ne de bu darbenin ürünü olan 1982 Anayasası'ndan tam anlamıyla kurtulabildiğini söyledi.

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fatih Yaşa; Ülkemizin, darbecileri Anayasayla koruyan  bir ülke olmanın ayıbıyla yaşadığını belirterek; "12 Eylül Askeri Darbesi sadece gözaltılarıyla, işkenceleriyle, cezaevleriyle ve idamlarıyla değil, günümüze kadar etkisini hissettiren kurumlarıyla da hayatlarımızı etkilemiştir, etkilemeye  de devam etmektedir. 12 Eylül ile birlikte 24 Ocak Kararları tümüyle ve acımasızca uygulamaya konulmuştur; Türkiye devletin, siyasetin, ekonomi ve toplumsal yaşamın yeniden yapılandırıldığı önemli bir dönemece girmiştir. 12 Eylül Türkiye'yi geri götürmüş, yol açtığı  ekonomik, sosyal, siyasal tahribatlar ülkemizi kötürüm kılmıştır. 12 Eylül aşılmaksızın Türkiye'nin siyasal, sosyal yaşamının normalleşmesi mümkün değildir

Bugün Türkiye'nin gerçek anlamda özgür ve demokratik bir geleceğe doğru adım atabilmesinin ilk  koşulu  darbecileri koruyan Anayasa'nın geçici 15. maddesinin kaldırılmasıdır" dedi.

12 Eylül'ün ülkemizde  yarattığı ve yaşattığı  olumsuzluklardan kurtulmak için  başta 1982 Anayasası'nın değiştirilmesi olma üzere  tüm anti-demokratik kurumların  tavsiye edilmesi gerektiğini de kaydeden  Fatih Yaşa sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm toplumu baskı altında tutan antidemokratik Anayasa'nın yerine toplumsal barışı ve gerçek demokrasiyi sağlayacak bir anayasaya ihtiyacımız var. Toplumun tüm kesimlerinin  katılımı sağlanarak  yapılacak yeni bir anayasanın gerekliliği ortadadır.

Darbenin gölgesi altında yaşadığımız 29 yıl Türkiye'ye çok şey kaybettirmiştir ve kaybettirmeye de  devam etmektedir. Ülkemizin  bu ayıptan kurtulabilmesi, demokratik bir geleceğe kavuşması için; topluma bu acıyı yaşatanlarla hesaplaşması ve ülkemizin antidemokratik hukuksal yapıdan kurtulması gerekmektedir."

FATİH YAŞA

TMMOB DENİZLİ İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETERİ