BAHAR KONFERANSLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

23 Mayıs 2009

22 Mayıs tarihinde Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda Makina Mühendisliği Bahar Konferansları gerçekleştirildi.

 

Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ve Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen Bahar Konferansları'nda mühendis adayları mezuniyet sonrası hayata atılmaları ile ilgili önemli bilgiler edindiler.

Makina Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Hüseyin Hadımlı, Genel Sekreter Fatih Yaşa,yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda öğrencinin katıldığı Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Denizli Çimento A.Ş Genel Müdürü Yusuf Ziya Bekiroğlu; 'Sanayici nasıl bir mühendis ister? ', Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve GERMAK Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Makina Yüksek Mühendisi İsmail Hakkı Gerelioğlu; 'Geleceğin sektörü enerji',  Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi İskender Erbil de 'Etkili Özgeçmiş Hazırlama ' konularında öğrencilere bilgi verdi.

YUSUF ZİYA BEKİROĞLU: BİR MÜHENDİSİN ANALİTİK DÜŞÜNCEYE SAHİP OLUP OLMADIĞINA BAKIYORUZ.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda ilk konferans Denizli Çimento A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Ziya Bekiroğlu tarafından verildi. 'Sanayici nasıl bir mühendis ister? ' konusunda katılımcılara bilgi veren Bekiroğlu Denizli Çimento olarak mühendis alırken nelere dikkat ettiklerini   5 ana başlık altında açıklayarak; "Sözlerini şöyle sürdürdü: " kişilik özelliklerinde  aranan en önemli şey  özgüven, özsaygı, işyerine sadakat ve güven telkin etmektir.Uyum, ekip çalışması ve liderlik vasıflarına bakılır.Mesleki yeterliliğe geldiğimizde iyi bir eğitim almış olup olmadığına bakıyoruz. Bu anlamda Pamukkale Üniversitesi iyi bir noktada. Bir mühendisin analitik düşünceye sahip olup olmadığına bakıyoruz. Bilgiye ulaşmadaki becerisine bakıyoruz. Bunun için iyi bir yabancı dil ve ofis programlarını kullanabilmesini istiyoruz. Düşünsel ilkeler olarak demokrasiye bağlı, modern kültürel değerleri olmalarını tercih ediyoruz. Hobileri olarak da  özellikle spor, sanatsal etkinliklere katılım ve okuma alışkanlığı üzerinde duruyoruz. Burada okuma alışkanlığına özellikle dikkat ediyoruz. Okumayan, gündemi takip etmeyen bir mühendisin kendisini geliştirme şansının olmadığını biliyoruz" dedi

İSMAİL HAKKI GERELİOĞLU; ENERJİ YÖNETİCİLİĞİ YENİ VE BÜYÜK BİR FIRSATTIR

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve GERMAK Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Makina Yüksek Mühendisi İsmail Hakkı Gerelioğlu; 'Geleceğin sektörü enerji' konulu konferansına Ülkemizin enerji ihtiyacı bunun nasıl karşılandığı ve enerji tasarrufu ile ilgili bilgiler vererek başladı. Gerelioğlu enerji tasarrufunun önemine dikkat çekerek bu konuda yasal düzenlemeler yapıldığı ve Ülkemizin imzaladığı KYOTO Protokolünün 2012 yılında yürürlüğe gireceğini hatırlatıp ENERJİ YÖNETİCİLİĞİ konusunda bilgiler verdi.Gerelioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: " Sanayide ve binalarda "Enerji Yöneticisi" görevlendireceğiz, enerji kullanan verimsiz ürünlerin satışına izin verilmeyecek, sanayide verimlilik artırıcı projeler desteklenecek ve enerji yoğunluğunu azaltmak isteyenler ile "Gönüllü Anlaşma" yapılacak, kendi ihtiyaçları için yenilenebilir enerji kaynağı veya verimli kojenerasyon sistemi kullanımı özendirilecek,  Beyaz Yakalılar' dan oluşan "Enerji Verimliliği Danışmanlık" şirketleri yeni bir iş kolu olarak, özellikle sanayimize mühendislik hizmeti götürecek. Enerji Yöneticiliği   Sanayi alanında, Mühendislik Eğitimi almış meslek disiplinlerine,  Bina alanında, Makina, Elektrik- Elektronik Mühendisliği  Eğitimi almış meslek disiplinlerine verilmiştir. Türkiye'de Enerjinin % 30' u binalarda kullanılmaktadır. Binalarda kullanılan bu enerjinin % 40' ı tasarruf edilebilir.

İşte, siz genç " Mühendis " adaylarına, bu uzun, çetin ve zorlu süreçte çok önemli görev ve sorumluluklar yüklenmektedir. Bu anlamda mezun olacak genç arkadaşlarımız için enerji yöneticiliği yeni ve büyük bir fırsattır" dedi.

İSKENDER ERBİL: MAAŞI EN SONRAYA BIRAKIN

İş aramanın sadece okul sonrası gerçekleştirilen bir faaliyet olmadığın ve herkesin her zaman iş aradığını belirterek sözlerine başlayan MMO Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İskender Erbil; "Bir profesyonel, kariyerinin her anında özgeçmişini cebinde taşır. İş aramak sadece okul sonrası gerçekleştirilen bir faaliyet değildir.İşinden memnun olarak çalışanlar da baltalarının ne kadar keskin olduğunu, en azından yılda bir gözden geçirmelidir.

İş görüşmelerinde önemli noktalar  olduğunu,  nereye iş başvurusu yapacağını belirlemek, hayati bir karardır. İşimizle sadece para kazanmayız, kendimizi de ifade ederiz. Çalıştığımız iş, bir sonraki işimizi belirler.  Yaptığımız iş, hayatımızın hedefleri ile tutarlı ise doğrudur. Özgeçmiş (CV) ile işe alınma garantilenmez. İyi hazırlanmış bir özgeçmiş, iş görüşmesine davet edilmeyi sağlar. Özgeçmiş yapılan her şeyin anlatılacağı bir yazı değildir. Bir işe girebilmek için o işe uygun özellikleri ve başarıları özetleyen bir sunuştur. Özgeçmiş, doğru ve etkili hazırlanmalıdır. Özgeçmişte yazılan herşey doğru olmalıdır. Doğru olmayanlar er geç anlaşılır. İş dünyasında adından çok söz edilen, önde gelen kişiler referans olarak belirtilir ve özgeçmişin sonuna eklenir. Özgeçmiş en fazla iki sayfa olmalıdır"dedi.

İş görüşmesinin aşamaları hakkında da  bilgiler veren İskender Erbil iş görüşmelerinde en çok sorulan sorulara da örnekler vererek öğrencilere önceden iş başvurusu yapılacak kuruluş hakkında bilgi toplamalarını tavsiye etti ve sözlerini şu şekilde sürdürdü: ; "Maaşı en sonraya bırakın.İş görüşmesinde, mümkünse, iş görüşmesi yaptığınız kuruluşu dolaşın. İnsanlar mutlu mu, dağınık mı ne yapıyor gözlemiş olursunuz"