Osmangazi'de asansör denetimi başlıyor

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

30 Aralık 2011

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Asansör Kontrol Merkezi ile Osmangazi Belediyesi arasında asansör denetim sözleşmesi imzalandı. Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen imza töreninde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Başkan Yardımcısı Ayhan Sezer, İmar Müdürü Ahmet Donbaloğlu ve Denizay Özdemir'in yanı sıra MMO Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, Şube Sekreteri Ercüment Çervatoğlu, Şube Müdürü Serdar Sönmez ile Asansör Komisyon Başkanı Vuray Tezcan ve Komisyon Üyesi Yavuz Güçlü de hazır bulundu.

1 Ocak 2012 tarihinden itibaren asansör denetimlerinin belediyeler sorumluluğunda zorunlu hale geldiğini bildiren Başkan Mustafa Dündar, "Bugün burada Osmangazi‘deki asansörlerin denetimi için bir protokol yapılıyor. Böylece asansörlerin daha güvenli olması için önemli bir adım atılmış oluyor. Biz işi uzmanına teslim edelim ki, başımız ağrımasın, dedik ve kamu kurumu niteliğinde olan MMO Asansör Kontrol Merkezi ile sözleşme imzaladık" diye konuştu. Belediye ve Makina Mühendisleri Odası olarak iki kamu kurumunun üzerlerine düşeni yaptıklarını vurgulayan Başkan İbrahim Mart bundan sonrasında ise apartman ve site yöneticilerine büyük iş düştüğünü belirtti. Yöneticilerin Asansör Kontrol Merkezi‘ne ulaşıp denetim talep etmeleri gereğinin altını çizen Başkan Mart, asansör denetimi sonrasında ilgililere durumu bir raporla bildireceklerini ve asansörleri kırmızı, mavi ve yeşil olmak üzere kullanım uygunluğuna göre etiketleyeceklerin belirtti. MMO bünyesinde kurulan Asansör Denetim Merkezi‘nin akredite bir kurum olduğuna dikkat çeken Başkan Mart, denetimlerin yetkili mühendisler tarafından gerçekleşeceğini söyledi.  Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar‘a teşekkür eden Başkan Mart, iki kurum arasındaki işbirliğinin artarak sürmesini temenni etti. Toplantıda söz alan MMO Bursa Şubesi Asansör Komisyonu Başkanı Vuray Tezcan ise, kuyu, halat, regülatör, kabin içi gibi tüm alanlarda 101 noktada çok detaylı bir denetim gerçekleşeceğini belirterek yöneticilerin denetim yaptırmadığı takdirde olası kazalarda yasalar karşısında sorumlu olduğunu bildirdi.