"TÜKETİCİ HAKLARI, TÜKETİCİ BİLİNCİ VE GÜNCEL TÜKETİCİ SORUNLARI" KONULU SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Ankara Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

08 Kasım 2013

7 Kasım 2013 tarihinde, MMO Suat Sezai Gürü Salonu?nda, sunumunu Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar`ın yaptığı, "Tüketici Hakları, Tüketici Bilinci ve Güncel Tüketici Sorunları" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şubesi Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Komisyonu tarafından organize edilen, sunumunu Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar`ın yaptığı "Tüketici Hakları, Tüketici Bilinci ve Güncel Tüketici Sorunları" konulu seminer, 07 Kasım 2013 Perşembe günü saat 19: 00‘da, MMO Suat Sezai Gürü Toplantı Salonu`nda gerçekleştirildi.

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar`ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye ilgi yoğundu. Geniş katılımla gerçekleştirilen söyleşide,  tüketici hakları konusunda uzun yıllar çalışmalar yürüten Çakar öncelikle;  "bilinçli tüketici nedir,  tüketici hakları ve güncel tüketici sorunları" hakkında katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumunda tüketicilerin sürekli güncellenen yönetmelikleri, buna uygun düzenlenen hak ve sorumluluklarını bilmesinin, bu konudaki sorunları en aza indirdiğini söyleyen Çakar; "Tüketim alışkanlıklarımızda da büyük değişiklikler yapmamız, israftan kaçınmamız ve bilinçli tüketici olmamız gerekmektedir" dedi. Sanal ortamda yapılan alışverişler konusunda da uyarılarda bulunan Çakar; internet alışverişlerinin tüketiciler için oldukça riskli olduğunu hatırlatarak, bu konuda mutlaka dikkatli olunması gerektiği, güvenilir olduğuna emin olmadan sanal alışveriş yapılmaması gerektiğini vurguladı.

Tüketici hakları konusunda ki en yeni bilgileri makina mühendisi dinleyicileriyle paylaşan Çakar`ın sunumunun ardından, soru ve cevaplarla devam eden söyleşi sonunda,  MMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Dirik, Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar`a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Dirik konuşmasında; "MMO Ankara Şube olarak toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren konularda, uzun yıllardan beri Şubemizde çok çeşitli etkinlikler yapmaktayız. Üyelerimiz tarafından yoğun ilgi gören benzer etkinliklere ilerleyen günlerde devam edeceğiz." dedi.