Gazi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü ile ortaklaşa "Mühendislik Etiği" ve "Atık Yönetimi" başlıklı iki eğitim verildi.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Ankara Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

04 Ekim 2024

4 Ekim 2024 Cuma günü Gazi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü ile ortaklaşa "Mühendislik Etiği" ve "Atık Yönetimi" başlıklı iki eğitim verildi.

Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Gazi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü ile ortaklaşa düzenlediği eğitimlerle öğrencilere önemli katkılar sunmaya devam ediyor. 4 Ekim 2024 Cuma günü gerçekleşen etkinlikte, Gazi Üniversitesi makina mühendisliği öğrencilerine özel olarak "Mühendislik Etiği" ve "Atık Yönetimi" başlıklı iki eğitim verildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını, Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Tülay Yener yaptı. Açılışın ardından, mesleki etik alanında uzman olan Kaya Güvenç, "Mühendislik Etiği" üzerine öğrencilere detaylı bilgiler sundu. Güvenç, mühendislerin kariyerleri boyunca karşılaşabilecekleri etik sorunlar ve bu sorunlarla nasıl başa çıkılacağı hakkında önemli ipuçları paylaştı.

Gürkan Arı tarafından verilen "Atık Yönetimi" eğitimi ise çevresel sorumluluk ve sürdürülebilir mühendislik uygulamalarına odaklandı. Arı, atık yönetiminin teknik ve hukuki boyutlarını anlatarak, öğrencilerin mühendislik alanında çevreye duyarlı çözümler geliştirmelerine yönelik farkındalık oluşturdu.

Etkinliğe, Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyelerinden Ayşe İnci ve teknik görevli Ferzan Doruk Ayçiçek de katıldı. Bu eğitimler, öğrencilere mesleki yaşamlarında kullanabilecekleri bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçladı.

Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, öğrenciler için düzenlediği bu tür etkinliklerle geleceğin mühendislerine rehberlik etmeye devam ediyor.