4+4+4 KESİNTİLİ EĞİTİM SİSTEMİ PROTESTO EDİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Ankara Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

15 Mart 2012

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen 4+4+4 yasa teklifine karşı "Okulumuza, çocuklarımıza ve geleceğimize sahip çıkıyoruz" sloganıyla Ankara?da Yüksel Caddesi üzerinde bulunan Mimar Kemal İlköğretim Okulu?nun çevresinde insan zinciri oluşturdu.

Bir çok sivil kuruluş ve partinin de destek verdiği eylemde, KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, Hükümetin asıl niyetinin dindar bir gençlik yetiştirmek olduğunu ve parasız, bilimsel, eğitimden yana olan tavırlarının Meclis Genel Kurulu?na gelmesi beklenen teklife karşı uyarı niteliğinde olduğunu belirtti.

Daha sonra yaklaşık 200 kişilik grup, YKM önünde bulunan Eğitim-Sen üyeleriyle buluşmak üzere yürüyüşe geçti. YKM önündeki grupla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı?na geçen grup burada protestolarını sürdürdü.

Eğitim alanını ticarileştirme ve gericileştirme uygulamalarının son hamlesi olan 4+4+4 Kanun Teklifine karşı, "çocuk gelinler istemiyoruz", "çocuk işçiliğine son", "parasız, demokratik, laik, bilimsel eğitim" sloganlarıyla başlayan ortak basın açıklaması, Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız tarafından yapıldı.