Söyleşi ve Sosyal Etkinlikler
Konferans konularının odaklandığı insana dair sunumlardır.
09.05.2008 Cuma - 09.30-11.00 Anadolu Salonu
Davetli Konuşmacı: Bob Bennett - Toyota
Bob Bennett Toyota Motor Gurup Başkan Yardımcısı ve Kuzey Amerika Lojistik Bölümü Genel Müdürü olarak görev yapmış ve emekli olmuştur.
Toyota servis parçaları ve aksesuvar tedariği, depo ve lojistik işlemlerinin geliştirilmesinde liderlik etmiştir. Ayrıca 535 tedarikçi, 13 dağıtım merkezi, 7 Kuzey Amerika dağıtımcısı ve 1400 Toyota - Lexus satıcısı ile Toyota Üretim Sistemi‘ni geliştirmiştir.
Jim Womack ve Dan Jones‘un "Yalın Düşünce" adlı kitabında çalışmaları dokümante edilmiştir.
ÖZEL OTURUM
09 Mayıs 2008 Cuma - 15.30-17.30 Marmara Salonu
Yalın Dönüşümde Üst Yönetimin Rolü - Bob Bennett
10 ve daha fazla kişi ile katılımda bulunan firmalara Bob Bennett tarafından sunulacak "Yalın Dönüşümde Üst Yönetimin Rolü" konulu oturuma 1 davetiye verilecektir. Sınırlı sayıda (25) katılımcı kabul edilebileceğinden kayıt sırasına göre öncelik verilecektir.
09.05.2008 Cuma - 14.00-15.00 - Anadolu Salonu
Davetli Konuşmacı: Keki Bhote - Motorola
Keki Bhote Motorola firmasında Kalite, Altı Sigma ve verimlilik konularında yönetici olarak 42 yıl görev yapmış ve emekli olmuştur. Altı Sigma konularında ABD‘de önde gelen isimlerden biridir. World Class Quality, Supply Management, The Ultimate Six Sigma Beyond Quality Excellence to Total Business Excellence gibi yayınlanmış on beş adet kitabı bulunmaktadır.
10.05.2008 Cumartesi - 10.15-11.15 - Anadolu Salonu
Söyleşi 1: Kültürü Değiştirmek
Pakize Türkoğlu - Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsü Mezunu
Halil Vural - Ortaklar Köy Enstitüsü Mezunu
Sürekli gelişim sağlamak, mükemmelliğe ulaşmak ve zamanı yakalayabilmek hatta çağın önüne geçebilmek için düşünce, davranış ve fikirlerimizin değişmesi gerekebilir. Böyle bir değişim aslında "Kültür Değişimi"dir ve insanı değiştirmekle başlar. Bunun yolu eğitimden geçer. Köy Enstitüleri Türkiye‘den çıkan ve dünyada "Özgün" bir örnek olarak kabul edilen bir projedir. Model incelendiğinde, Stratejik Yönetim, Yalın Yönetim felsefesi ve yöntemlerini içerdiği görülür. Bu özgün örnek ile Kültür Değişimi konusu incelenecektir.
10.05.2008 Cumartesi - 14.00-15.00 - Anadolu Salonu
Söyleşi 2: Değişim Yönetimi
Prof. Dr. Yankı Yazgan (Psikiyatrist)
Yeni yöntemlerle başarıya ulaşmada temel nokta Değişimdir. Değişim kapasitesine sahip olmak bu konuda en önemli avantajdır.
Yeni yöntemlerle başarının sürekliliği ancak bireysel davranış değişimi ile mümkündür. Ancak değişim gerektiğini bilmek ve değişmeyi istemek her zaman yeterli değildir.
Var olan mühendislik ve ekonomi yaklaşımları ile açıklanması ve kestirilmesi zor olan bu süreç psikoloji ve sosyoloji gibi bilimsel yaklaşımlara gerek duyar.