ÖMRÜ DOLAN LPG TANKLARINI DEĞİŞTİRMEYİ LÜTFEN İHMAL ETMEYİN !...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Zonguldak Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

29 Mart 2008

LPG araç dönüşümünde kullanılan tankların imal tarihi itibariyle kullanım ömrü 10 yıldır. Bu koşul ilgili standartlarda yer almaktadır. Bu standartlarda LPG’nin korozyon etkisi 10 yıl olarak belirlendiğinden dolayı, ömrü dolan tankın değiştirilmemesi durumunda patlama riski doğabilecektir.

LPG araç dönüşümünde kullanılan tankların imal tarihi itibariyle kullanım ömrü 10 yıldır.  Bu koşul ilgili standartlarda yer almaktadır. Bu standartlarda LPG‘nin korozyon etkisi 10 yıl olarak belirlendiğinden dolayı, ömrü dolan tankın değiştirilmemesi durumunda patlama riski doğabilecektir.

Ülkemizde LPG araç dönüşümünün yasal olarak 1995 - 1996  yıllarından itibaren başladığı dikkate alındığında bu konuya azami dikkat  gösterilmelidir. Bu gün Ülkemizde ve kentimizde binlerce aracın LPG tankının kullanım süresi dolmuştur.

Montajı 1995 - 1998 tarihleri arasında yapılan bir aracın LPG tankının değiştirilmesi gerekmektedir. Odamıza gaz sızdırmazlık testi için gelen LPG dönüşümlü araçlardaki tanklar 10 yıllık kullanım ömürlerini doldurmuş ise araç sahiplerinden LPG tanklarını değiştirmesi istenilmekte ve tankın değiştirilmesi durumunda işlem yapılmaktadır.

Dönüşümlerin başladığı ilk yıllarda nerdeyse tamamı ithal olan bu tanklar, artık yerli üreticiler tarafından da standartlara uygun bir şekilde üretilmektedir. Bu nedenle tank fiyatlarının ilk yıllara göre oldukça ekonomik olduğunu da söyleyebiliriz.

Odamızın yıllardır yaptığı yoğun çalışmalar ve çabalar sonucunda LPG dönüşüm sektörü disipline edilmiştir. LPG dönüşümleri standartlara kavuşturulmuş, sektörde yaşanılan sorunlar nerdeyse yok denilecek seviyeye getirilmiş, denetimsiz ve kontrolsüz araç oranı asgariye indirilmiştir. Ancak tüm çabalarımıza rağmen az da olsa denetimsiz araçların olduğu ve kaçak olarak kent trafiğimizde dolaştığı bilinmektedir.

LPG kullanan tüm araç sahiplerini, uyarıyoruz.

LPG dönüşümlü araç kullanan herkesin yapması gereken, araçlarındaki LPG tankının imalat tarihine bir kez daha bakarak, süresi dolmuş ise yetkili LPG dönüşüm firmalarına giderek LPG tankını değiştirmektir.

Bu konuda vahim kazalar yaşanmaması için, lütfen kullanım ömrü dolan LPG tanklarını değiştirelim. Bu sorumluluğumuzu kendi can ve mal güvenliğimiz için, kent trafiğimizde dolaşan diğer araçlar ve vatandaşlarımız için lütfen yerine getirelim.