ANKARA KATLİAMINI NEFRETLE KINIYOR, LANETLİYORUZ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Zonguldak Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Mart 2016

TMMOB Makina Mühendisleri Odası olarak bu terör eylemini de nefretle kınıyor, lanetliyoruz.

Ankara Katliamını Nefretle Kınıyor, Lanetliyoruz

 

Ankara‘da yine bir bombalı eylem sonucunda, ilk açıklamalara göre 37 yurttaşımız yaşamlarını kaybetmiş, 100‘den fazla yurttaşımız da yaralanmıştır. Yaşamlarını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına baş sağlığı, bütün yaralılara acil şifalar diliyoruz. TMMOB Makina Mühendisleri Odası olarak bu terör eylemini de nefretle kınıyor, lanetliyoruz.

 

Unutmamak gerekiyor, Gezi Parkı Direnişi, 7 Haziran seçimleri ve son olarak 1 Kasım seçimlerinden bu yana Türkiye adeta "katliamlar ülkesi" haline getirilmiştir. Bu sonuncusu, başkent Ankara‘da beş ay içinde gerçekleşen üçüncü katliamdır. Ülkeyi yönetenler, ülke içinde ve Suriye‘de savaş politikalarında ısrar etmekte, halkın esenliğini ve can güvenliğini sağlayamamaktadır. Yaşamlarını kaybeden yurttaşlarımız için taziye mesajları yayınlamak, yaralılara şifa dilemek ve basmakalıp demeçlerle bir ülke yönetilemez. Türkiye‘yi bir savaş alanı olarak görmek, terörden medet ummak, halklar arası düşmanlıklar yaratmak ve milliyetçiliği pekiştirmek asla benimsenemez. Terör nereden, kimden gelirse gelsin terördür, benimsenemez. Ölümlerin olmadığı, hiç kimsenin burnunun kanamadığı bir ülkede yaşamak, bütün yurttaşlarımızın, hepimizin hakkıdır ve bu husus siyasi iktidarın sorumlulukları arasındadır.

 

Halkımızı acı, belirsizlik, korku ve kitlesel pasifikasyona esir edecek, insana değer vermeyen, Türkiye‘yi daha büyük bir kan gölüne çevirecek çok tehlikeli bir gidiş söz konusudur. Bu gidişe bir son verilmeli, barışın, emeğin, insanın, demokrasinin sesi yükseltilmelidir. Türkiye halkları, emek ve demokrasi güçleri bu gidişe bir son verecek duyarlılık ve refleksleri göstermelidir. Odamız, teröre, kan sevicilerine, emek, barış, demokrasi, laiklik düşmanlarına karşı mücadeleye kararlılıkla devam edecektir.

 

TMMOB Makina Mühendisleri Odası
Yönetim Kurulu