TRABZON`DA KAZAN PATLAMASI...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Trabzon Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

19 Şubat 2016

Ortahisar İlçemize bağlı Soğuksu Mahallesinde; bir siteye bağlı kazan dairesinde patlama oldu.

Ortahisar İlçemize bağlı Soğuksu Mahallesinde; bir siteye bağlı kazan dairesinde patlama oldu. Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yılmaz ve Şube Teknik Görevlisi Fatih ŞANLI tarafından yapılan incelemede; Merkezi sistem katı yakıtlı kazan dairesindeki patlama sebebinin; sıcak suyun sirkülasyon edilememesinden dolayı kaynaklandığı anlaşılmış olup, can kaybının yaşanmamış olması sevinç kaynağımız olmuştur.

Kazanlarda periyodik kontrol ve testlerin yetkili kuruluşlar tarafından yapılmasıyla patlamaların büyük oranda önüne geçilecektir.Evlerimizde, işyerlerimizde herhangi bir kaza ya da patlamayla karşılaşmadan, can ve mal kayıpları yaşanmadan önlemler almamız gerekmektedir.Buhar kazanı, kalorifer kazanı, kızgın yağ kazanı, kızgın su kazanı, hava tankı, hidrofor gibi basınçlı kapların, yılda bir kere periyodik kontrol ve testlerinin yapılması gerekmektedir. Ancak denetim yetersizliği nedeniyle bu testler genellikle ihmal edilmektedir.

Bu nedenle mevcut yönetmelikler doğrultusunda, kalorifer kazanı ve basınçlı kapların yılda bir kez periyodik kontrol, bakım ve testleri mutlaka yaptırılmalıdır. Bu testlerin uzman kişiler tarafından sağlıklı biçimde yapılabilmesi ve yönetmeliklere göre geçerli sayılabilmesi için Makina Mühendisleri Odası gibi Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilen, yetkili muayene kuruluşlarına yaptırılmasına dikkat edilmelidir.