Şubemizde Hidrolik Eğitimi Düzenlendi.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Samsun Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

16 Mart 2009

13 ve 14 Mart 2009 tarihlerinde şubemizde "Hidrolik Eğitimi" düzenlenmiştir. 2 Gün süren eğitime Hidropol Mühendislik Ltd. Şti.‘nden Mak. Müh. Cenk POLAT ve Mak. Müh. Yavuz YILMAZ katılımcılara Temel kavramlar ve Hidrolik Dili, Uygulamalar, Sanayi ve Mobil Hidrolik, Hidrolik Ekipmanlar, Hidrolikte Yeni Uygulamalar, Hidrolik Tahrikli Vinçler, Ölçüm Sistemleri konularında geniş bilgi vermişlerdir. Eğitimin açılış konuşmasını yapan MMO Samsun Şube Başkanı Kadir GÜRKAN basına ve katılımcılara;

Değerli meslektaşlarım, basınımızın temsilcileri

MMO Samsun Şube Hidropol Mühendislik Ltd.Şti. işbirliği ile düzenlemiş olduğumuz "Hidrolik Eğitimine" hoş geldiniz.

Değerli katılımcılar;

Hepimizin yakından bildiği gibi hidrolik; savunma sanayinden ulaşıma, imalat sanayinden sağlık sektörüne kadar geniş bir etki alanına sahip bir sektördür.

Ülkemizin mühendislik birikimi doğrultusunda, ülke kaynaklarını kullanılarak ürünleri geliştirmek ve imalat süreçlerini iyileştirmek gerekir. Ülkemizde hidrolik sektörünün teknoloji kullanımı ve projelendirme açısından diğer sektörlere görece iyi bir yerde olduğu görülmektedir. Ancak üretim açısından aynı durum söz konusu değildir. Yerli üretimde bu alanda ilk üretimleri gerçekleştiren firmalar ile ciddi bir yol alınmış gibi görünse de gelinen nokta doyurucu değildir. Ne yazık ki makina üreticileri yerli devre elemanlarını yeterince kullanmamaktadırlar.

Makina imalat sanayinde, uluslararası kriterlere göre hidrolik ekipmanlarının kullanım oranı % 10 düzeyinde olması gerekirken, bu oranın ülkemizde çok daha düşük seviyelerde olduğu da bilinmektedir.

Akışkan Gücü sektöründe yerli üretimin ağırlığının artmasına paralel olarak yurtdışından ülkemize makina ve elemanlarının girişinin azalacağı dolayısıyla dış ticaret işlemlerinin ülkemiz lehine değişeceği bir gerçektir.

Hidrolik sektörünün ürün ve hizmet üretiminde yerli üretimin ulusal ve uluslar arası rekabet ortamında etkinliğinin arttırılması için AR-GE ve yüksek teknolojiye yönelik yatırımlara destek verilmesi, kamu yatırımlarında yerli ürün alımının teşvik edilmesi ulusal politika haline getirilmelidir.

Siyasal iktidarlar bu anlayışın yaşama geçirilmesi yönünde ilgili kamu kurum ve kuruluşları arasındaki eşgüdümü sağlamalıdır.

Hidrolik sektörü, ulusal ve uluslararası standartlara uygun olmayan, kalitesiz ve satış sonrası teknik hizmet desteği bulunmayan ürünlerle karşı karşıyadır. Bu durum standartlara uygun üretim ve satış yapan yerli üretici ve ithalatçının haksız rekabet ortamında kalmasına neden olmakta,kullanıcıların mağduriyetini ortaya çıkarmaktadır.

Değerli katılımcılar;

İki gün sürecek olan eğitimimizde Hidropol Ltd.Şti. firmasının yetkilileri Mak.Müh.Cenk POLAT ve Mak.Müh.Yavuz YILMAZ  bizlere ; Temel Hidrolik Kavramlarından - Hidrolik Sektöründeki yeni uygulamalara kadar uzanan konular hakkında detaylı bilgi verecekler.

Ben Şube Yönetim Kurulum ve Şahsım adına Hidropol Ltd.Şti. firmasının yetkilileri Mak.Müh.Cenk POLAT ve Mak.Müh.Yavuz YILMAZ ‘a huzurlarınızda teşekkür ediyor eğitimimizin başarılı geçmesini temenni ediyorum.

diye konuşmuştur.