Şubemiz Olağan Genel Kurulu ve Seçimleri Yapıldı.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Samsun Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

21 Şubat 2022

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubemiz 16. Dönem Genel Kurul ve Seçimleri 12 – 13 Şubat 2022 tarihlerinde MMO Samsun Şube Hizmet Binasında gerçekleştirildi.

12 Şubat 2022, Cumartesi günü gerçekleşen 16. Dönem Genel Kurul’una üyelerimizin yansıra, TMMOB Samsun İl Koordinasyon Kurulu Temsilcisi Veli Kebapçı, Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Tarık Tarhan, Bilgisayar Mühendisleri Odası Samsun Temsilcisi Akın Ömür ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Işık Özkefeli de katıldı.

Genel Kurul’un açılışında Hazirun’un oy birliği ile Divan Kuruluna Başkan Murat Aras, Başkan Yardımcısı Tunç Türkoğlu, Yazman Deniz Berberoğlu GÜMÜŞ ve Yazman Faik Yılmaz seçilmiş olup, Divan Genel Kurul sürecini yönetmiştir.

Genel Kurul’da açılış konuşması yapan 15. Dönem Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Kadir GÜRKAN; “İnsanlık tarihinde zor günlerin yaşandığını belirterek, "Küresel salgın birçok sevdiğimiz insanı bizlerden aldı. Diğer meslek mensupları kadar kamuoyunda gündeme getirilmese de, meslektaşlarımız işlerinin başında çalışırken, insanlığa değer üretirken salgın hastalığa yakalandı ve aramızdan ayrılanlar oldu. Bahtiyar Madalı, Birol Erdin, Erdem Koç, Sinan Kurt ve Yaşar Yiğit bizlerin nezdinde birer görev şehididir” dedi.

2020-2021 çalışma dönemi içerisinde, Samsun Belediyesi Eski Başkanı Ruhat Çetinkaya, Ordu İl Temsilcilik Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Elibol, diğer meslek büyükleri Hasan Çelikkol, Rıfat İşeri, Seydi Ahmet Şener, İbrahim Şengüllendi, Hasan Ekmen, Celalettin Rumi Bozkurt, Ahmet Tunay, İhsan Keskin ve genç meslektaşları Kemal Ağu’yu ebediyete uğurladıklarını da hatırlatan Kadir Gürkan, kısaca şunları söyledi:

“Samsun, Amasya, Çorum, Ordu, Sinop ve Tokat illerimizi kapsayan TMMOB MMO Samsun Şubemiz günümüz itibariyle 2.916 üye, 411 Öğrenci Üye olmak üzere toplamda 3.327 üyeye ulaşmış durumda. Odamızda 22 makine mühendisi olmak üzere toplam 26 personel istihdam ediliyor. Küresel Salgınla birlikte, alınan ulusal kararlar ve tedbirler doğrultusunda ilk önce çalışma arkadaşlarımızın sağlık durumları ve özlük haklarına yönelik çalışmalar yaparak onların zorlu dönemi en hasarsız bir şekilde atlatılabilmesi için gerekli çalışmaları yaptık. Atakum Belediyesi ile yaptığımız 'Asansör Periyodik Kontrol Anlaşması'yla birlikte, pandemi sürecinde pek çok kurum ve kuruluş daralma yaşarken biz kadromuza 7 Asansör Periyodik Kontrol Uzmanı Makine Mühendisi ilave ettik.

Şubemizin faaliyet alanını genişletmeye yönelik çalışmalar yaparken ilk başta sokağa çıkma kısıtı olan üyelerimiz olmak üzere, tüm üyelerimizin sağlık durumlarını takip etmeye çalışarak tedavi süreçlerine müdahil olduk. Oda yönetimi ve üyeler olarak sosyal bir dayanışma içerisinde olmaya çalıştık. Elbette bu süreçte periyodik kontroller, online eğitimler, kurslar düzenledik.

MMO Samsun Şubesi'ni gücünü varlık sebebi olan üyesinden alan, birlikte karar verip birlikte uygulamaya geçerek süreci birlikte değerlendiren bir vizyon ile üyesine, şehrine, bölgesine ve ülkesine hizmet edebilme anlayışıyla yönetmeye çalıştık. Meslektaşlarımızın, şehrimizin ve bölgemizin gelişmesine katkı koymanın hedeflendiği çalışmalarımızda bizlere destek veren başta Şube Danışma Kurulumuza, şube komisyonlarımızda görev alan üyelerimize, çalışma arkadaşlarımıza, kuruluşundan bu yana şube yönetimlerinde görev alan meslektaşlarımıza yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum.

Genel Kurul’da konuşma yapan TMMOB Samsun İKK Sekreteri Veli Kebapçı; Sinop sel felaketinde İKK olarak gönderilen desteklere katkılarından dolayı MMO Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederken, genel kurulun hayırlı olmasını ve 16. Dönemde seçilecek Yönetim Kuruluna başarılar diledi.

Genel Kurul’da konuşma yapan Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Tarık Tarhan; Genel Kurulu selamlarken, yeni dönemde de Şehrimizin sorunları için ortak bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini ve Genel Kurulun hayırlı olmasını, 16. Dönemde seçilecek Yönetim Kuruluna başarılar diledi.

Genel Kurul’da konuşma yapan Bilgisayar Mühendisleri Odası Samsun Temsilcisi Akın Ömür; ilerici bir Türkiye’yi birlikte inşa etmeye devam edeceğiz dedi ve Genel Kurulun hayırlı olmasını ve 16. Dönemde seçilecek Yönetim Kuruluna başarılar diledi.

Genel Kurul’da konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi Başkanı Işık Özkefeli; Genel Kurulu selamladı, aydınlık bir Türkiye'yi hep birlikte oluşturacağız ve Genel Kurulun hayırlı olmasını, 16. Dönemde seçilecek Yönetim Kuruluna başarılar diledi.

Genel Kurul gündemi gereği MMO Samsun Şubenin 2020-2021 Çalışma Programı MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Kadir Erdoğan tarafından Genel Kurula sunulmuştur.

2022-2023 Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu ve Genel Merkez Delegeliği’ne aday olan üyelerin seçimi 13 Şubat 2022 tarihinde Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Hizmet Binasında yapılmıştır.