Şubemiz 68. Yıl Onur Gecesi Kokteyli ve Plaket Töreni Düzenledi.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Samsun Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

23 Ocak 2023 - 23 Şubat 2023

20 Ocak 2023 tarihinde Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubemiz 68. Yıl Onur Gecesi Kokteyli ve Plaket Törenini Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salonunda düzenlerken meslek yaşamlarında 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45 ve 50. yılını dolduran Makine ve Endüstri Mühendisi üyelerini plaketle onurlandırdı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu'ndaki Onur Gecesi'ne Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Naci Kurgan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Yapıcı, üyeler ve aileleri katıldı.

Onur Gecesi'nde bir konuşma yapan MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, sözlerine, "2022 çalışma dönemimiz içerisinde aramızdan ayrılan Ahmet Turan Ayyıldız ve Ekrem Yılmaz’ı, bundan 34 yıl önce elim bir trafik kazasında aramızdan ayrılan Samsunsporumuzun teknik ekibini ve futbolcularını rahmetle anmak istiyorum” diyerek başladı.

Samsun, Amasya, Çorum, Ordu, Sinop ve Tokat illerini kapsayan şubelerinin günümüz itibariyle 3 bin 035 üye, 468 Öğrenci Üye olmak üzere toplamda 3 bin 503 üyeye ulaştığını belirten Kadir Gürkan, "MMO Samsun Şubesi, 20'si makine mühendisi olmak üzere 24 personeli ile faaliyetlerini sürdürmektedir" dedi.

MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan ayrıca “yapılan mevzuat değişiklikleri ile mesleki denetim alanımızın daraltıldı. Ayrıca, periyodik kontrollerde kusur oranlarının azaltılarak zorunluluktan kullanıcıların inisiyatifine bırakılması sonucu meslektaşlarımızın çalışma alanları kısıtlandı. Bu durum teknik açıdan risk oluşturan uygulamaların önünün açtı. Mevzuat değişiklikleri ile oluşturulmaya çalışılan denetim mekanizmaları ise ticari kaygılar nedeniyle nitelikten çok niceliğe yönelmiş, bilim ve akıldan uzak uygulamalara zemin hazırlamıştır. İlgili kurum ve kuruluşların bir an önce mesleki denetim ve uygulamaları konusunda mevcut mevzuatı gözden geçirerek, bilim ve aklı önceleyen yaklaşımla, meslek odalarını da etkin bir konuma getirecek mevzuat değişikliklerini yapmak zorunda olduklarını belirtmek isterim."

MMO üyelerinin, günlük hayatın her aşamasında hemen hemen her sektörde mesleki bilgi ve becerilerini toplumsal fayda için kullanmaya çaba gösterdiklerini ifade eden Kadir Gürkan, "Serbest ya da ücretli olarak özel sektör ve kamuda çalışmakta olan üyelerimizin özlük hakları konusunda iyileştirme gerekmektedir. Bu iyileştirme çalışmalarının meslek odalarının da içerisinde bulunacağı bir yapıyla yapılması demokratikleşen, sanayileşen bir Türkiye için yerinde olacaktır" diye konuştu.

Gürkan, konuşmasının son bölümünde ise, "Bugün burada bizleri yalnız bırakmayarak Onur Gecesi etkinliğimize katılan değerli konuklarımıza, plaket alarak mesleki hazzı yaşayacak olan üyelerimize şahsım ve yönetim kurulum adına içtenlikle teşekkür ediyor, her birini kutluyor, 2023 yılının ülkemize ve üyelerimize sağlık, huzur ve başarı getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Onur Gecesi ve Plaket Töreninde bir konuşma yapan Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ise, "Makine ve Endüstri mühendislikleri, günümüzün çok önemli meslek gruplarıdır. Bugün burada, bu anlamlı gününüzde aranızda olmaktan dolayı mutluyum. Hepinizi tebrik ediyorum” dedi.    

Açılış konuşmalarının ardından; Ülkemizin Kalkınması için şantiyelerde, fabrikalarda, kamu ve özel sektörde yıllarca büyük bir özveriyle çalışan, üreten ve sanayileşen bir Türkiye için mücadele veren üyelere meslek yaşamlarında geçirdikleri yılların anısına meslekte 15 ve 45 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, 20 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Bozal, 25 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Ünsal Kıran, 30 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 35 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Yapıcı, 40 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Naci Kurgan ve 50 yılını dolduran üyemize plaketini Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından verilmiştir.