Oda Bülteni: TEMMUZ 2024 - SAYI: 313

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Sunuş

TEOMAN ÖZTÜRK MÜCADELEMİZDE YAŞIYOR

1972-1973 yıllarında Mimarlar Odası İkinci Başkanlığı görevini üstlenen, 1973-1980 döneminde TMMOB Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan ve göreve geldiği günlerden itibaren arkadaşlarıyla birlikte TMMOB’nin halkçı, toplumcu, devrimci, kalkınmacı, yurtsever çizgisinin yaratıcısı ve taşıyıcısı olan Teoman Öztürk’ü aramızdan ayrılışının 30. yıldönümünde anıt mezarının başında andık. O ve aramızdan ayrılan, TMMOB’yi O’nunla birlikte emekçi halkın hizmetine açan ve yaşamlarını bu uğurda mücadeleye adayan tüm değerlerimizi saygıyla anıyoruz.

Teoman ağabeyin 24 Mayıs 1980 tarihindeki TMMOB 24. Genel Kurulu konuşmasında dile getirdiği şu sözler bizlere rehberlik etmeye devam ediyor: “Yüreğimizdeki insan sevgisini ve yurtseverliği, baskı ve zulüm yöntemlerinin söküp atamayacağının bilinci içinde, bilimi ve tekniği emperyalizmin ve sömürgenlerin değil, emekçi halkımızın hizmetine sunmak için her çabayı güçlendirerek sürdürme yolunda inançlı ve kararlıyız.

Bu ay 98 yaşında aramızdan ayrılan Makina Yüksek Mühendisi ve Devrim Otomobilinin motor şanzıman grubunda yer alan Şecaattin Sevgen’i de saygıyla anıyor, tüm değerlerimizi mesleki toplumsal mücadelemizde yaşatacağımızı belirtmek istiyoruz.

*          *          *

Madımak katliamının 31. yıldönümünde, Sivas katliamını yapan gericiliğin mesafe kat ederek hedef büyütmüş olduğunu, ancak toplumdaki laik ilerici toplumcu damarların canlı olduğunu; Odamızın demokratik, laik, emeğin ve bilimin aydınlattığı başka bir Türkiye mücadelesine kararlılıkla devam edeceğini belirttik.

*          *          *

Halatlı Taşıma Sistemlerinin Kontrolleri Oda Teknik Raporu’nun ardından, geçen ay karayollarındaki  güvenlik sorunuyla ilgili Otoyollarda Hız Limiti Artışı Sonrası Mevcut Eksiklik ve Yanlışların Giderilmesine Yönelik Acil Düzenleme İhtiyacı Devam Ediyor başlıklı açıklamayı yaptık. Bu ay da Elektrikli Araçların Kullanımı ve Yangın Güvenliği Oda Teknik Raporu’nu ve Türkiye’nin  Enerji Görünümü 2024 Raporu’nu yayımladık. Açıklama ve raporlarımızı hazırlayan çalışma gruplarımıza teşekkür ediyoruz.

Üç ayda bir yayımlanan Sanayi ve Toplum’un 7. sayısı da bu ay sonuna doğru yayımlanmış olacak.

Mersin Şubemiz tarafından düzenlenen ve Güneşpark Enerji Kompleksi’ne Oğuz Akar Tülücü’nün adının verildiği Dünya Güneş Günü kutlama etkinliğine katıldık.

TMMOB, TTB, KESK heyetleri ile birlikte, Hakkari Belediye Başkanlığına antidemokratik bir uygulamayla kayyım atanmasını protesto ettik, halkın oylarıyla seçilmiş Hakkari Belediye Meclis üyeleri ve Başkanlarını, ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarını ziyaret ettik. Ayrıca TMMOB Yönetim Kurulu ile Oda Yönetim Kurulu Başkanları olarak Diyarbakır’da Bölge İl Koordinasyon Kurulları (Diyarbakır, Batman, Mardin, Urfa, Bingöl) ile yapılan ortak toplantıya katıldık.

Ağustos sayımızda buluşmak üzere esenlik dileklerimizi iletiyoruz.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası

Yönetim Kurulu