EMEK, BARIŞ, DEMOKRASİ MİTİNGİ'NE YÖNELİK BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Ankara Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

05 Ekim 2015

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından 10 Ekim 2015 tarihinden Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi! demek için gerçekleştirilecek mitinge çağrı amaçlı 2 Ekim 2015 Cuma günü saat 12.15 İnşaat Mühendisleri Odası Lokali'nde basın toplantısı gerçekleştirildi.

Makine Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Başkan Vekili Ahmet Eniş, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Çevre Mühendisleri Odası`ndan Cem Şahin, Harita Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Recep Vadi ve Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Ebru Akgün Yalçın`ın katıldığı toplantıda basın açıklamasını TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Özer Akkuş yaptı:

SAVAŞA İNAT BARIŞ HEMEN ŞİMDİ

Ülkemiz saray rejimi tarafından hızla bir felakete doğru sürüklenmektedir. 7 Haziran seçimleri ardından başlayan süreç rejimin değiştiği ilanları, yaşanan katliamlar ve savaş hali ülkemizin en can yakıcı gerçekleri olmuştur. İktidarda kalabilmek ellerinden gelecek her şeyi yapacaklarını ilan eden saray rejimi, savaş ve katliamlarla beslenmekte bir beis görmemektedir. 400`ü verin bu iş huzur içinde çözülsün nidaları savaşlarında, katliamlarında kimin hanesine artı olarak yazdığının en açık ifadesidir.

Saray rejiminin ülke adına karar verme hakkı elinden alınmasına rağmen fiili iktidarını sürdürmek için her yolu denediği süreçte olanlar yine emekçilere, yoksullara, halklara fatura edilmektedir.

Yaşanan süreci de bu sürecin sorumlularını da çok iyi tanıyoruz. Artık sözümüzü meşruiyetimizin varlık olanı sokaklarda haykırma vaktidir.

Bizler emek ve meslek örgütleri olarak bu felaket trenine bir dur demek, meşruiyetini çoktan yitirmiş saray rejimine karşı barış mücadelesini daha yüksek sesle haykırmak için 10 Ekim`de halkımızı Ankara`ya hep birlikte taleplerimizi haykırmaya çağırıyoruz.

·        

Emek ve Demokrasi mücadelesini saraylara karşı yükseltmek

·        

Savaşa karşı barışın sesi olmak

·        

Halkların bir arada yaşamını savunmak

·        

Sokakların, meydanların, alanların sahibi olduğumuzu söylemek

·        

Doğanın, çevrenin talanına dur demek

·        

İşçi katliamlarının önüne geçmek

·        

Gericiliğe karşı aydınlığı savunmak

·        

Mesleğimizin itibarsızlaştırılmasına karşı koymak

·   Bölgemizdeki emperyalist politikalara ve uygulayıcılarına buradayız demek için 10 Ekim`de Ankara`da olacağız.

Saltanatlarının sonsuz sananlara, silahlarıyla her şeyi teslim alabileceklerini düşünenlere, kıyıya vuran bebek cesetlerinin sorumlularına, ölüm emrini vermekle övünen saray rejimine, gerçekleri karartan ve siyasi erkin arka bahçesi olan yandaş basına, kitapçıları yakmaktan keyif alan faşist zihniyete, uğruna ölürüz diyip insanların katline sevinen "beyaz" kefenlilere, stratejik derinliklerine, gazete kapatmalara, gazeteci linçlerine karşı;

bizler madenlerde ölenler, yoksul ve aç bırakılınlar, oruç tutmadığı için ana dilini konuştuğu için öldürülenler, evlerinden mahallelerinden sürülenler, bir kadın olarak susmaları istenenler, sokaklarda görülmek istenmeyenler, "nerde görülürse tez coplanasılar", o dereler akacak diye haykıranlar, doğadaki rantı değil ağaç gölgesini sevenler, komşusu açken tok yatan nasıl bizden oluyor diye soranlar, kağıt biletten gayrısına ısınamayanlar olarak saraya ve soytarılarına 10 Ekim`de Ankara`da "savaşa inat barış hemen şimdi" demek için emek, demokrasi ve barış için toplanıyoruz. Sende gel!

 

TMMOB ANKARA İKK