MMO ÖĞRENCİ ÜYE KAMPI 2013 BAŞARIYLA TAMAMLANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Ankara Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

10 Eylül 2013

TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından ikincisi düzenlenen Öğrenci Üye Kampı, 31 Ağustos-7 Eylül 2013 tarihleri arasında başarıyla gerçekleştirildi. Yoğun bir programı bulunan kampın organizasyonu Oda Merkezi ve İzmir Şubemiz tarafından yapıldı.

Türkiye`nin çeşitli şehirlerinden öğrenci üyelerin katılımıyla İzmir`in Selçuk ilçesine bağlı Pamucak sahilinde başlayan ve 78 öğrenci üyenin katıldığı kamp, 31 Ağustos Cumartesi günü öğle saatlerinde çadırların kolektif bir şekilde kurulmasıyla başladı.

Oda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yunus Yener, Oda Yönetim Kurulu Sekreteri Ercüment Ş. Çervatoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Tezgiden ve Çağdaş Akar, İzmir Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Melih Yalçın, Oda Merkezi Teknik Görevlileri Mahir Ulaş Akcan, Can Öztürk, Cenk Lişesivdin, Ankara Şube Teknik Görevlisi Onur Özkiraz, İzmir Şube Teknik Görevlileri Devrim Cem Erturan, Sungu Köksalözkan, Erkan Bozkır, Evrim Aksoy, Emin Uysal ve Büro Görevlisi Emine Beğer kampın organizasyonunda çeşitli görevler üstlendiler.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Oda Yönetim Başkanı Ali Ekber Çakar, TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Elif Öztürk ve önceki dönem Oda Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Oda Müdürü Arife Kurtoğlu, İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya, geçmiş dönem Şube Başkanı Doğan Albayrak, Başkan Vekili Kazım Umdular ile İstanbul Şube önceki dönem Başkanı İlter Çelik, Oda Denetleme Kurulu Üyesi Ersoy Bey, Oda eski Teknik Görevlileri Deniz ve Ekin Öztürk de kampa ziyaretlerde bulundular.

Kampın açılış konuşmasını Oda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yunus Yener yaptı. Yunus Yener, 1996 yılında başlayan öğrenci üye çalışmalarının iki yılda bir düzenlenen öğrenci üye kurultayları ve bu kamp ile sürdüğünü belirtti ve emeği geçen herkese teşekkür etti. İlk günün akşamında müzik grubu Praksis dinletisi eşliğinde kamp ateşi yakıldı, eğlenildi, halaylar çekildi, şarkı ve türküler söylendi.

Kamp boyunca düzenlenen ve moderatörlüklerini öğrenci üyelerin yaptığı oturumlarda birçok konu ele alındı. İkinci günün ilk oturumunda sosyal bilimci Prof. Dr. Erinç Yeldan, ekonomik durum içerikli bir dünya ve Türkiye değerlendirmesi yaptı. Akşam oturumunda ise TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve Oda Yönetim Başkanı Ali Ekber Çakar, TMMOB ve mühendisliğin geleceği konulu bir sunuş yaptılar, soruları yanıtladılar.

Kampta sırasıyla, üniversitelerin geleceği ve Oda öğrenci üye örgütlülüğü konulu bir forum, Ortadoğu`da son gelişmeler başlıklı yazar Faik Bulut söyleşisi, kent hakkı ve gezi direnişi üzerine Taksim dayanışması üyeleri MMO İstanbul Şube Başkan Vekili Süleyman Solmaz ile Şehir Plancıları Odası`ndan Gürkan Akgün söyleşisi, diyalektik düşünce konusunda Oda Basın Danışmanı İlhan Kamil Turan söyleşisi, bir belgeselcinin gözünden gezi direnişinin anlatıldığı Yusuf Kenan Beysülen söyleşisi, gazeteci Ertuğrul Mavioğlu ile medya-alternatif medya-sosyal medya söyleşisi; BirGün Gazetesi yazarları Oğuzhan Müftüoğlu ve Önder İşleyen ile siyasal-toplumsal mücadeleler ve gençlik söyleşisi; Tütün-Sen ve Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Bülent Erdem ve Üzüm-Sen Genel Başkanı Adnan Çobanoğlu`nun katıldığı sürdürülebilir yaşam konulu söyleşi gerçekleştirildi.

"Ekümenepolis: Ucu Olmayan Şehir" adlı belgesel film izlendi; "Metropolis" belgesel filminin gösterimi sonrasında da yönetmeni Eylem Şen ile bir söyleşi yapıldı. Kampın 5. gününde sanatçı Ali Asker bir dinleti gerçekleştirdi.

Son iki gün yapılan kamp değerlendirmesinde; kamp katılımcılarına tek tek söz verilerek kampa yönelik beğeni ve eleştirileri alındı. Değerlendirmelerde kampın, öğrenci üye kaynaşmasına ve öğrenci üye örgütlülüğüne, kolektif yaşamın ve Oda çizgisinin içselleştirilmesine katkıları vurgulandı. Sonraki yıllarda düzenlenebilecek kamplara yönelik öneriler dile getirildi.

Kampın 7. gününde Selçuk ilçe sınırları içindeki Efes Antik Kentine, Nesin Vakfı`na bağlı Matematik Köyü ile Şirince Köyüne geziler düzenlendi. Gezi dönüşünde kampın kapanış ateşi yakıldı, şarkılar-türküler söylendi.

Kamp yaşamında yemek, bulaşık, temizlik gibi işler öğrenci üyeler tarafından ortaklaşa ve nöbet sistemiyle yapıldı. Her gün 07.30`da güne uyanış, sabah sporu ve yüzme ile başlayan günler, 09.00`daki kahvaltıların ardından saat 10.30`da başlayan, önceden belirlenmiş konulardaki oturumlarla sürdü. Öğle saatlerinde atölye çalışmaları, öğleden sonra serbest zaman ve spor etkinlikleri, 19.00`daki akşam yemeğinin ardından söyleşi ve film gösterimleri yapıldı.

Bilgi yarışması, satranç, tavla, voleybol ve futbol turnuvaları, yüzme, koşu, uzun atlama, yumurta ve çuval yarışlarının "MMO 2013 Olimpiyatları" adı altında düzenlendiği kampta, yarışmalarda birinci gelen kişi, grup ve takımlara kupa, madalya ve kitap vb. armağanlar verildi.

Hukuki haklarımız, toplumsal cinsiyet, go oyunu, şarap ve pasta yapımı atölyeleri oluşturuldu. Öğrenci üyeler tarafından günlük kamp gazetesi hazırlandı. İki kez de kampta yaşananları mizahi bir dille anlatan Kamp TV izlendi.

Kampta ayrıca katılımcılar tarafından Ankara, Çiğdem, Yüzüncüyıl mahalleleri ve ODTÜ arazisinden geçmesi planlanan Anadolu Bulvarı Projesi`ne karşı direnen halka polis eliyle uygulanan devlet terörünü kınayan bir açıklama yapıldı. 

7 Eylül Cumartesi günü sabahı, sabah sporu ve kahvaltının ardından çadırlar yine kolektif bir şekilde sökülerek toplandı, çevre temizliği yapıldı, malzemeler kamyonlara yüklendi ve kamp tatlı bir yorgunlukla sona erdi.