YAPILARIN DENETİMİ, NE YAZIK Kİ SIKINTILI !...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

20 Eylül 2011

Şube Yönetim Kurulumuz, Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü Ziyaret Etti.

Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Halit KILIÇ, Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Yönetim Kurulunca ziyaret edildi.

19 Eylül 2011 tarihinde yapılan ziyarette, Halit KILIÇ tarafından özellikle, Yapı Denetim Kanunu, yeni düzenlemeler ve il müdürlüğü olarak bu konuda yapılan çalışmalar ve denetimler hakkında bilgiler verildi. Bu konuda her ne kadar eksiklikler olsa da en iyisini yapmak üzere çalıştıkları belirtildi.

MMO Gaziantep Şube Başkanı Başar KÜÇÜKPARMAK ise, meslek alanlarımız ile ilgili kurum ve kuruluşlar ile koordineli çalışmalar yapmak ve bilgi alışverişinde bulunmak üzere bu ziyaretlerin oldukça yararlı olduğunu söyledi. Ayrıca, Yapı Denetim Kanunundaki yetersizlik ve yanlışlıkların olduğunu hepimiz biliyoruz, şeklinde düşüncelerini belirtti. Kanun yapmak veya değiştirmek siyasetçilerin işi.  Bizlere düşende mevcut kanun ve yönetmelikler çerçevesinde en iyisini yapmak ve kanunun iyileştirilmesi için önerilerde bulunmak olduğunu söyledi. Bu nedenle mevcut kanun ve yönetmeliklerde her ne kadar yanlışlıklar da olsa yapıların en iyi şekilde denetlenmesi gerekmektedir, ancak ne yazık ki yapılar iyi bir şekilde denetlenmemektedir şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Yeni müdürümüz ile yapı denetim firmalarının biraz daha kendilerine çeki düzen vererek denetleme işlerini daha iyi yapacaklarına inandıklarını belirterek, işini dürüst bir şekilde yaparak standartlara uygun binaların meydana gelmesine çalışan ve aldığı sorumluluğu yerine getiren yapı denetim şirketlerini ve yüklenicileri ayrı tutmak gerektiğini de söyledi.

KÜÇÜKPARMAK ayrıca, Ülkemizde maalesef durup dururken çöken binalar, patlayan kalorifer kazanları, düşen asansörler, en ufak depremde yerle bir olan onlarca binalar, yangınlar vb. haberlerin duymak istemediğimiz gerçekler olduğunu, bunların da asıl nedeninin  doğru ve yeterli mühendislik hizmetinin tam olarak verilememiş olmasından kaynaklandığını ve burada asıl sorunun yapı denetim sisteminin eksikliği ve yetersizliği olduğunu söyledi.

Halit KILIÇ ise her konuda Odalarımız ile işbirliği içerisinde çalışabileceklerini ve önemli olan bu kent için en iyisinin yapılması gerektiğini belirterek, karşılıklı başarı dilekleri ile toplantı sonuçlandırıldı.