TMMOB DEMOKRASİ KURULTAYI GAZİANTEP YEREL KURULTAYI DÜZENLENDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

28 Nisan 2011

27 Nisan 2011 tarihinde TMMOB Demokrasi Kurultayı Gaziantep Yerel Kurultayı düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Yerel Kurultay, TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Orhan Tevfik OKUDUCU`nun açılış konuşması ile başladı. Kurultayda Divan Başkanlığına Asım GÜZEL (Mimarlar Odası), Divan Yazman Üyeliğine ise Mehmet EYYUPOĞLU ( Makina Mühendisleri Odası) ve Adnan TEPEGÖZ ( Ziraat Mühendisleri Odası) seçildi.

TMMOB DEMOKRASİ KURULTAYI GAZİANTEP YEREL KURULTAYI

AÇILIŞ KONUŞMASI

Değerli konuklar, değerli meslektaşlarım,

Türk Mühendis ve Mimar Odaları tarafından, Aralık 2011'de Ankara'da gerçekleştirilecek olan TMMOB Demokrasi Kurultayına hazırlık olarak, İl Koordinasyon Kurulumuzca düzenlediğimiz, TMMOB Demokrasi Kurultayı Gaziantep Yerel Kurultayına hepiniz hoş geldiniz.

Değerli arkadaşlar,

Hür doğmayan bir insan, hürriyetin kıymetini bilemez. Demokratik bir ortamda yaşamayan insan da ciddi anlamda demokrasinin değerini bilemez. Bu iki cümle ile demokrasinin ve gerekliliğinin ne kadar önemli olduğunu sizlerle paylaşmak istedim.

Demokratik ülkelerde, demokrasi, sürekli gelişen ve kendini yenileyebilen bir rejim şeklidir. Bu gün burada demokrasinin gerekliliğini ve gelişimini detaylı bir şekilde tartışma fırsatı bulacağız.

Değerli arkadaşlar,

Bizler, mühendisler, mimarlar ve şehir plancıları olarak,

Ülke ve toplum yararına olan her konuda üzerimize düşen görev ve sorumluluk bilinci ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Demokratikleşmenin ve Sanayileşmenin ülkenin genel sorunlarından ayrılmayacağı düşüncesiyle, ülkemizin diğer sorunları çalışmalarımız kapsamına alınarak, gündemde tutmaya ve kamuoyunu duyarlı hale getirmeye çalışmaktayız.

Yarım asrı aşkın onurlu bir geçmişe sahip olan Birliğimiz,

Hukukun üstünlüğüne inanan, laik, çağdaş, demokratik ve sanayileşen ülkeden yana tavır koyan,

Ülke ve kent sorunları ile yakından ilgilenen ve çözüm yolları üreten,

Ülke ve vatandaşların çıkarlarını, kendi çıkarının üzerinde tutan,

Düşünce ve inançlara saygılı olarak, ayrılıkları değil buluşma noktalarını öne çıkaran,

Gerçekleri söylemekten ve yanlışları eleştirmekten çekinmeyen,

Bilimsel çalışmaları rehber edinen,

Özgürlük ve barıştan yana tavır koyan bir anlayış ile çalışmalarına devam etmektedir.

Değerli arkadaşlar,

TMMOB'ninde aralarında olduğu emek-meslek örgütleri 1 Mayıs'ı, başta Taksim olmak üzere tüm Türkiye'de alanlarda kutlamaya hazırlanıyor. Bizde, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK, MEMUR-SEN KESK, TTB ve TEB ile birlikte 1 Mayıs'ta Gaziantep'te İstasyon Meydanında olacağız.

Birliğimiz, 15 Mayıs 2011'de Ankara'da, haklarımız için, geleceğimiz için, halkımız için, ülkemiz için TMMOB Mitingi düzenleyecektir. Üreterek büyüyen ve paylaşarak gelişen bir ülkede insanca ve barış içinde yaşamak istiyoruz. Emeğe, insanımıza, yaşama, mesleğimize ve ülkemize sahip çıkıyoruz, diyen herkesi Ankara'daki TMMOB Mitingine bekliyoruz.

Değerli arkadaşlar,

Bugün burada,

TMMOB DEMOKRASİ KURULTAYI GAZİANTEP YEREL KURULTAYI'nı gerçekleştireceğiz.

Yine haftaya bugün, yine bu salonda ( 04 Mayıs 2011 - Saat 14.00 )

TMMOB ÜCRETLİ MÜHENDİS, MİMAR ŞEHİR PLANCILARI VE İŞSİZLİK KURULTAYI GAZİANTEP YEREL KURULTAYI'nı ve

İki hafta sonra yine bu salonda Çarşamba günü, ( 11 Mayıs 2011 - Saat 14.00 )

TMMOB KADIN KURULTAYI GAZİANTEP YEREL KURULTAYI'nı gerçekleştireceğiz.

Her üç kurultayımızın da başarılı geçeceğine inanarak geldiğiniz ve katkı koyduğunuz için hepinize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. 27 Nisan 2011

          Orhan Tevfik OKUDUCU

TMMOB Gaziantep İKK 12. Dönem Sekreteri