TMMOB GAZİANTEP KENT SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

18 Ekim 2010

15 - 16 Ekim 2010 tarihlerinde , TMMOB GAZİANTEP KENT SEMPOZYUMU düzenlendi.

TMMOB GAZİANTEP KENT SEMPOZYUMU

TMMOB GENEL BAŞKANI MEHMET SOĞANCI'NIN AÇILIŞ KONUŞMASI

Değerli Konuklarımız
Sevgili Arkadaşlar

Hepinizi Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu adına saygıyla, sevgiyle, dostlukla selamlıyorum. TMMOB adına İl Koordinasyon Kurulumuz tarafından düzenlenen Gaziantep Kent Sempozyumumuza hoş geldiniz.

Öncelikle TMMOB adına bu etkinliğin sekreteryasını yürüten Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu Sekreterimiz Ali Peri'nin şahsında, Gaziantep birimlerimizin yöneticilerine, çalışanlarına, Sempozyum Düzenleme Kurulu'na, emek veren herkese ve görüşlerini bizimle paylaşacak bilim insanlarına ve uzmanlara Yönetim Kurulumuz adına teşekkür ederim.

Değerli Konuklarımız
Sevgili Arkadaşlar

 

Hepimiz biliyoruz: mühendislik, bilim ve teknolojiyi insanla buluşturan bir meslek. Bizim örgütümüz TMMOB; odağında, öznesinde insanın olduğu bir mesleğin uygulayıcılarının örgütü. İnsan odaklı olmasından dolayı, bizim mesleğimiz onurlu bir meslek ama bir o kadar da sorumlulukları olan bir meslek.

 

Biz, bir yandan insana karşı işlenmiş suçlara karşı çıkıyoruz, öte yandan da insana olan sorumluluklarımızı biliyoruz ve sorumluluklarımızın gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bir yandan üyelerimizin bilimsel temele dayanan çalışmalarını, bilim insanlarının çalışmaları ile birleştiriyor, örgütümüzün deneyimlerinin süzgecinden geçiriyoruz. Bu şekilde ülkenin sorunlarını tespit ediyor, çözüm önerilerini sunuyoruz. Meslek alanlarımız üzerinden Türkiye gerçeklerini ortaya koyuyoruz Bir yandan da üyelerimizin haklarının elde edilmesine, taleplerinin gerçekleşmesine yönelik çabalarda bulunuyoruz. Öte yandan da mesleki denetimin vazgeçilmez ön koşulu olarak gördüğümüz bir çalışmayı, üyelerin uzmanlaşması ve belgelenmesine yönelik çalışmaları da sürdürüyoruz.

 

Biz, sorunlarımızın, toplumun ve halkın sorunlarından ayrı tutulamayacağını da biliyoruz. Sıkıntılı, sancılı, sorunlu bir ülkede yaşıyor olmanın tüm sonuçları mühendis kimliğimizle birlikte, yurttaş kimliklerimiz dolayısı ile yine bizi buluyor. Bunun için yazdıklarımızın sonunda, kamuoyuna duyurularımızın sonunda mutlaka "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz" diyoruz.

  

Değerli Konuklarımız
Sevgili Arkadaşlar

 

İşte bu sempozyum ve benzerleri bu çabalarımızın gerçekleşmesine yönelik çalışmaların önemli bir kesişme noktasını oluşturuyor. Bu çalışmalarda bilim insanlarının ve uzmanların yoğun emek harcayarak oluşturduğu bilgi erişilebilir ve ulaşabilir hale geliyor. Bilgi bu etkinliklerimizde paylaşılıyor. Bizce paylaşılan bilgi en değerli bilgi oluyor. TMMOB ve bağlı odaları iki yıllık çalışma dönemlerinde iki yüzü aşkın etkinlikle kamuoyu önüne çıkıyor. İşte bugün de bu anlayışla oluşturduğumuz bu sempozyumda bir aradayız.

 

TMMOB kuruluşundan bu yana gerek meslek alanlarına ve gerekse tematik konulara ilişkin olarak düzenlediği etkinliklerde kamuoyuna açılımlar, çözüm önerileri ve modeller sunmuştur. TMMOB kent sorunlarına ilişkin olarak özellikle son yirmi yıldır yerel yönetimler, kamu kaynaklarının dağılımı, afetler, çevre, altyapı, ulaşım, konut, turizm, kentsel koruma ve kentsel dönüşüm temalarında sorun tespitlerini ve çözüm önerilerini kamuoyuna sunmaktadır.

 

Son iki dönemdir bu çalışmalara kentlerde düzenlediğimiz sempozyumları da ekledik. Geçtiğimiz 4 yıllık süreçte, Bursa'da iki kez, Ankara'da iki kez, İstanbul'da iki kez, Kocaeli, Eskişehir, Bodrum, Denizli, Adana, Mersin, Samsun, İzmir, Aydın, Edirne, Diyarbakır, Kırklareli, Van ve Batman'da kent sempozyumları düzenledik. Bu etkinliğimizden sonra Balıkesir, Bursa ve Artvin'de de kent sempozyumlarını gerçekleştireceğiz.

  

Değerli Konuklarımız
Sevgili Arkadaşlar

 

TMMOB, kentlerimizin arzulandığı biçimde yaşatılması için gücünün ve potansiyelinin farkında olarak farklı seçenekler sunma görevini bir sorumluluk olarak görüyor. İşte bu nedenle kent sempozyumlarına da ayrı bir önem veriyoruz. Bu etkinliklerimizde kentlerin mevcut durum tespitleri yapılırken aynı zamanda bu tespitten yola çıkarak  "Nasıl Bir Kent İstiyorum" sorusuna da kentte yaşayanlarla birlikte yanıt arıyoruz. 41. Dönemdeki ilk kent sempozyumumuzu Gaziantep'te gerçekleştiriyoruz.

 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin ise 6. büyük kenti olan Gaziantep, sanayisi ve ticari hacmi ile GAP'ın merkezi konumunda. Gaziantep, son yıllarda sanayileşme ve buna paralel olarak kentleşme açısından hızlı bir büyüme sergiliyor. Bu hızlı değişim, plansız büyüme sorunları da beraberinde getiriyor.

 

İşte bugün burada, bu sorunların çözümü için gerekli yanıtları hep beraber konunun uzmanları ile birlikte arayacağız.

  

TMMOB kent yaşamını ilgilendiren imar, kültür ve turizm, çevre, kamu yönetimi ve yerel yönetim sistemini düzenleyen yasaların eksiklik ve yetersizliklerinden bahsederken insan sağlığı, doğal çevre, insan hakları-kentli hakları, katılım, yaşanabilirlik gibi kavramlara referans vermektedir.

 

Biz biliyoruz: Sanayi, enerji, turizm, tarım, ulaşım, sağlık, çevre, eğitim, kent, kültür ve sanat politikaları bir arada gerçekleştirilmedikçe ve her birine eşdeğer önem verilmedikçe arzu ettiğimiz kent yaşamı gerçekleşmeyecektir.

 

TMMOB, uzunca bir süredir değişik kentlerimizde düzenlendiği "kent sempozyumları" ile meslektaşlarının ve uzmanların tespit ve önerilerini kapsamlı biçimde kamuoyuyla paylaşmanın ortamlarını yaratmıştır. Bu sempozyumlar göstermiştir ki; ülkemiz kentleri çağdaş toplumlara yakışır biçimde yönetilmemektedir.

 

Kentlerde; sağlık, çevre, altyapı, ulaşım, barınma, ısınma, eğitim, kültür ve benzeri birçok konuda sorunlar yaşanmaktadır. Diğer yandan kentlerimiz; deprem, sel, heyelan ve yangın gibi afetlere hazırlıklı değildir.

 

Ülkemizde yerel yönetimler alanında, özellikle 12 Eylül 1980 askeri darbesi ve takip eden yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle yerel idarelerce yürütülen hizmetlerde kamu yararı önceliği sürekli ihmal edilmiştir. Yıllar içinde, kentlerin imar, planlama, altyapı, ulaşım, çöp, su gibi konulardaki sorunları çeşitlenmiş ve derinleşmiştir.

 

Yerel yönetimler ekonomik ve toplumsal politikaların önemli bir uygulama alanını oluşturmaktadır. Siyaset ve sermaye kesimlerinin bu ilgisi, maalesef kent mekânına ve kentsel yaşama olumlu yönde yansımamaktadır. Kentlerde yaşayanlar, eğitim, sağlık, barınma ve beslenme gibi temel haklardan yoksun bırakılırken, sosyal donatı ve teknik altyapı hizmetlerinin sağlanmasında kullanılması gereken hazine arazileri gibi kamusal varlıklarımız özelleştirmelerle yerli ve yabancı sermayenin hizmetine sunulmaktadır. Bununla birlikte kentsel altyapı, ulaşım, eğitim, kültür, sağlık, çevre vb. alanlarda temel kamu hizmetleri ticarileştirilmekte, kamusal kaynaklarımız bir avuç azınlığa aktarılmaktadır. Emekçilerin, yoksulların ve tüm ezilenlerin sosyal, ekonomik ve siyasal yaşamdan tümüyle dışlandığı yıkıcı bir ortamda yoksulluk ve açlık derinleşerek sürmektedir.

 

TMMOB, kentlerimizde var olan sorunların aşılması, sağlıklı kentsel çevrelerin oluşturulması ve kentsel yaşam kalitesinin iyileştirilmesi doğrultusunda, toplumun büyük bölümünü dışlayan, halkın katılım ve denetimine kapalı yerel yönetim biçiminin aşılmasını, kent halkının ve meslek örgütlerinin demokratik katılımı ve denetimini sağlayacak bir anlayışın geliştirilmesini, öncelikli ve temel gerek olarak görülmektedir.

Değerli Konuklarımız
Sevgili Arkadaşlar

Nazım Hikmet şiirinde şöyle demişti:

 

Evler tek katlı da olabilir yüz katlı da
İş bunda değil
Yeter ki sokaklarımızı ezmesinler
Yeter ki temiz çevik güler yüzlü görsünler hizmetimizi
Çıplak duvarlara diyeceğim yok taze ve canlıysalar
Dar pencereler giyotini hatırlatır bana
Pencere dost sözü gibi rahat ve geniş olacak
Ağaçsız asfaltı sevmiyorum
Parklarda göller göllerde ak kara kuğular olabilir hatta ara sıra bando mızıka
Ama en önemlisi parklarda öpüşülebilmeli
Aptal ölü ellerini operette arya söylermiş gibi açmış mankenleri sevmiyorum
Taştan ve tunçtan insanları sevmiyorum tabanlarından inip aramızda dolaşmıyorlarsa
Bankaları ve hükümet konaklarıyla övünen şehirleri sevmiyorum
Sevdiğim şehirler sağlık evleriyle övünenlerdir
Çocuk bahçeleriyle övünen şehirler

 

TMMOB işte konunun bu tarafındadır.

 

TMMOB, "Bir kente sahip çıkacak o kentte yaşayan bireylerdir" diyor. Kente dair her türlü kararda kentlilerin katılımının sağlanmasını istemek ve kentli haklarını savunmak vazgeçilemez bir görevimizdir. TMMOB görevinin gereklerini yerine getirmeye kararlıdır. TMMOB "Kentin sakini değil sahibi olalım, bunun için mücadele edelim" diyor.

 

Hepinize saygılar sunuyorum.

 

 

TMMOB GAZİANTEP KENT SEMPOZYUMU

TMMOB MMO GAZİANTEP ŞUBE  BAŞKANI ALİ PERİ'NİN AÇILIŞ KONUŞMASI

 

BU KENTİN SAKİNİ DEĞİL, SAHİBİYİZ.

  

Değerli Konuklar,

Değerli Katılımcılar,

Değerli Basın Mensupları,

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu olarak düzenlediğimiz TMMOB GAZİANTEP KENT SEMPOZYUMU'na hoş geldiniz...

Bu gün burada bizleri buluşturan Sempozyuma, katılan herkesi TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve şahsım adına saygı ile selamlıyorum.

  

Değerli Konuklar,

Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin ise 6. büyük şehri olup nüfusu, ekonomik yapısı, sanayisi ve turizm potansiyeli ile bir metropol şehirdir. Güneydoğu Anadolu'yu, Akdeniz ve Ortadoğu'ya bağlayan kara ve demir yollarının merkez noktası ve GAP'ın giriş kapısı olması nedeni ile sanayisi ve ticari hacmiyle de ekonomik yönden çevresindeki birçok ili etkisi altında tutmaktadır.

Gaziantep; tarihi, turistik ve doğal güzellikleri, Kurtuluş Savaşı hatıraları, yaylaları, ovaları, ören yerleri, leziz yemekleri, eşsiz el sanatları, camileri, türbeleri, medreseleri, Antep evleri, hanları, hamamları, kastelleri, kiliseleri, adını verdiği baklavası ve fıstığı, sanayisi, insanlarının kendine has çalışkanlığı ve sıcaklığı ile geçmişin ve geleceğin bir arada yaşandığı Gaziler Şehridir.

Bölgede ki bu etkinliğine ve sürekli gelişen sanayisine paralel olarak, Ülkemizdeki birçok kente yaşanan kentleşme sorunları ne yazık ki Gazi Şehrimizde de yaşanmaktadır.

Uzun yıllardır, uygulanan yanlış politikalar sonucunda: plansız kentleşme, işsizlik, eğitim, trafik, hava kirliliği, zehirli atıklar, yeşil alan ve orman talanı, tarihi dokunun bozulması, yanlış yatırımlar, barınma ve güvenlik sorunları ne yazık ki Gaziantep'te de giderek büyümektedir.

Bu kadar özelliği bir arada barındıran bu kentte elbette ki kentleşme sorunları da yaşanacaktır. Ancak her sorunun olduğu gibi bu sorunlarında çözümü vardır.

  

Değerli Konuklar,

TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu olarak bizler bu kentin sakini değil sahibiyiz.

Üzerimize düşen görev ve sorumluluk bilinci ile Gaziantep'imizin kent sorunlarını mühendis, mimar ve şehir plancısı gözü ile değerlendirmek, kentimizde yaşanan kent sorunlarının çözümüne yönelik, yeni açılımlar sunmak ve alternatifler üretmek amacıyla düzenlediğimiz bu etkinliğin kentimize faydalı olacağı inancındayız. Yeter ki çözüm merciinde olanla bu önerileri dikkatle izlesinler.

  

Değerli konuklar,

Sempozyumda; üniversite, ilgili kurum ve kuruluşlardan bilim adamı ve teknik elemanların sunum yapacağı,

Gaziantep'te

•·        Planlama ve Kentleşme,

•·        İmar, Yapılaşma ve Altyapı

•·        Ulaşım, Trafik,

•·        Sanayi, Tarım ve Gıda,

•·        Enerji, Doğal Kaynaklar,  Çevre ve Turizm

•·        Eğitim, Kültür ve Sağlık ana başlıklarında 6 bilimsel oturum gerçekleştirilecektir. Bu oturumlarda her konu konunun uzmanları tarafından mercek altına alınarak çözüm yolları ve alternatifler sunulacaktır.

  

Değerli konuklar,

Marka Şehir denince ilk akla gelen kent Gaziantep'tir. Ancak süreç göstermiştir ki Marka Şehir olmak öyle kolay değildir. Marka şehir olunabilmesi için, kentin her yönü ile diğer kentlere örnek olabilecek bir durumda olması gerekmektedir. Sanayisinin birçok eksikliğine rağmen, üretim hacmi ve kapasitesi ile diğer kentlere örnek olabilecek düzeyde olması Sanayide Marka olduğumuzu göstermektedir. Ancak kentimizde ki, kentleşme, sağlık, eğitim, spor, çevre, kültür vb. konularda ki sorunlarımızı ve eksikliğimizi biliyoruz. Bu konularda her kurumun üzerlerine düşen görev ve sorumlulukla çalışarak bu kenti hep birlikte Gerçek Marka Şehir yapmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.

  

Değerli konuklar,

Geçtiğimiz süreçte küresel krizi birlikte yaşadık. Ülke olarak çok ciddi sıkıntılar yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Çocukluğumuzda bizlere aşılanan bir söz vardı. YERLİ MALI. Maalesef bunları kapitalist sistem bizlere, gençlerimize ve çocuklarımıza unutturdu.

Bakınız bir etrafınıza;

Tarım Ülkesiyiz ama sofralarımızda kullandığımız ve tükettiğimiz gıda ürünlerinin birçoğu ithal. Bunlara birde son dönemlerde kırmızı et ithali de eklendi.

Tekstil Ülkesiyiz, tekstil ürünlerimizin birçoğu ithal,

Sanayide, enerjide maalesef buna benzer birçok konuda dışa bağımlıyız.

Yerli Malı, Yurdun Malı, Türk Malı bilincini tekrar yeşertmeliyiz ki, yaşadığımız veya yaşayabileceğimiz krizlerden en az şekilde etkilenelim. Avrupa'dan, Amerika'dan gelip de, kentimizde açılan marketler yerine, kendi esnafımızı tercih etmeliyiz ki esnafımızın ayakta kalabilsin, dövizimiz yurt içinde kalsın. Hedefimizin, yerli malı, yerli esnaf ve yerli üretici olması gerektiğini bir kez daha sizlerle paylaşmak istiyorum.

  

  

  

Değerli konuklar,

•·        Biz TMMOB olarak tarafsız değiliz.

•·        Ülkenin sanayileşmesinden yana tarafız,

•·        Ülkenin demokratikleşmesinden yana tarafız

•·        Ülkenin bölünmez bütünlüğünden yana tarafız,

•·        Özgürlükten, barıştan ve emekten yana tarafız.

  

Bu çerçevede kuruluşumuzdan bu yana çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve ona bağlı Odalar olarak, ülkenin dört biryanında;

Kentleşme, Deprem, Ulaşım, Trafik, Beton, Kentsel Altyapı, Çelik Yapılar, Mimarlık, Yapı Denetimi, Su, Tarihi Eserler, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Otomasyon, Gıda, Tarım, Ziraat, Jeotermal, Maden, Kömür, Otomotiv, Enerji, Doğalgaz,  Asansör,  Makine İmalatı,  Tıbbi Cihazlar İmalatı, Sanayileşme ve Çevre konularında ulusal düzeyde yüzlerce etkinlik düzenliyoruz.

Bu etkinlerimizden bir tanesini de bugün burada sizlerle birlikte düzenliyoruz.

Her etkinlikte, konusunda uzman bilim adamlarını, teknik elemanları, kişi ve kuruluşları bir araya getirerek sorunlar, çözüm önerileri ile birlikte tespit edilmekte, kamuoyu ve ilgililere duyurulmaktadır.

Düzenlediğimiz tüm etkinliklerde ele alınan konuların, önerilerin ve sonuç bildirgelerinin ilgililer tarafından dikkate alınmasını diliyoruz.

  

Değerli konuklar,

Meslek Odaları olarak diğer üstlendiğimiz en önemli görevlerden bir tanesi de Üniversite - Sanayi arasında köprü olmak. Üniversitelerde yetişen öğrenci gençlerimizi iş hayatına hazırlamak ve öğrencilerimize her şeyin tozpembe olmadığını göstermek. Öğrencilerimizin, okullarında aldıkları teorik eğitimleri stajlar ile desteklemek ve sanayideki deneyimlerimizi öğrencilerimize aktararak, onları meslek ve iş hayatına hazırlamak. Gelişen teknoloji, büyüyen kentler, gelişen sanayi içerisinde meslek odaları olarak, Üniversite - Sanayi arasındaki köprü görevimizin önemi de her geçen gün artmaktadır.

  

Değerli konuklar,

Kent olarak kabullenemediğimiz ve en çok tartıştığımız konulardan bir tanesi de eğitimdeki durumumuz. Kimisi göç, kimisi eğitim sistemi, kimisi eğitim olanaklarımız, okul-derslik yetersizliği, öğrenci sayısının çokluğu, gibi birçok tartışmalar, eleştiriler yapıldı, suçlular arandı. Ama hiç kimse kendisine bakmadı. Eğer eğitimde Gaziantep olarak, Ülkede 80. sırada isek bunun tek ve tek sorumlusu vardır Oda hepimizdir. Hiçbir yerde suçlu aramayalım. Eleştirmek, suçlu aramak yerine, bu problemi de hep birlikte nasıl çözeriz diye kafa yoralım.

  

Değerli konuklar,

Yine Ülke olarak yaşadığımız en önemli sıkıntılardan bir tanesi de enerjideki dışa bağımlılığımız.

Ülkemizdeki ithalata dayalı enerji kullanımı; Ülkemizin dışa bağımlılığının önemli ölçüde artmasına neden olmaktadır.

Enerjiyi; ithal etmek yerine, kendi öz kaynaklarımız ile üretmek ve bunun yanında, enerjiyi tasarruflu kullanmak, iyi yönetmek, enerji tasarrufunu sağlayan yeni teknolojiler geliştirmek bir zorunluluk haline gelmiştir.

Kendi öz kaynaklarımıza yönelirken de bunları iyi yönetmemiz gerekmektedir.

Son günlerde Anadolu'nun dört bir yanında hummalı bir çalışma ile her dere üzerine birçok Hidroelektrik Santralleri kurulmaktadır. Buna bir itirazımız yok. Ancak su akarken çevresindeki kendine bağımlı doğal hayatı da şekillendirmektedir. Nehirler dağlardan taşıdığı besinlerle yatağını, deltasını, denizde buluştuğu yerde deniz canlılarını besliyor. Yöredeki iklim, tarım, bitkiler, canlılar ve su et ile tırnak gibi. Nehir ve derelerin, kapasitesi, getirisi ve zararları dikkate alınmadan yapılan bu barajların ekosisteme zarar verdiğini düşünüyoruz. Nehir ve dereler sadece enerji üretimi için düşünülmemeli, bölge ve vadi artısı ve eksisi ile birlikte değerlendirilerek karar verilmelidir.

  

Değerli konuklar,

Sempozyum sonunda, panel ve teknik oturumlarda sunulan bildirilerin, görüş ve çözüm önerilerinin ve sempozyum sonuç bildirgesinin yer alacağı SEMPOZYUM BİLDİRİLER KİTABI hazırlanacak ve ilgili kişi, kurum ve kuruluşlara dağıtımı en kısa sürede gerçekleştirilecektir.

  

Değerli konuklar,

Bu tür etkinliklere destek veren,

•·        TMMOB Genel Başkanımız Sayın Mehmet SOĞANCI'ya,

  

Bu etkinlikte emeği geçen,

•·        TMMOB'ye bağlı birimlerin Genel Merkez Başkan ve Yöneticilerine,

•·        TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu Birimlerine,

•·        Bu Birimlerin Başkan, İKK Temsilcisi, Yöneticileri ve Çalışanlarına,

•·        Sempozyum Düzenleme Kurulu ve Yürütme Kurulu Üyelerine,

•·        Sempozyum Sekreteryasına,

•·        Sempozyumumuzu destekleyen tüm kurum ve kuruluşlara,

•·        Panellerimize katılan değerli panelistlere,

•·        Sempozyuma katılan konuk, meslektaş ve uzmanlarımıza, tüm misafirlerimize, geleceğimizin aydınlık yüzü olan öğrencilerimize ve bu tür etkinliklerimizi kamuoyu ile paylaşmamızı sağlayan basınımıza teşekkür eder, hepinize saygılarımı sunarım.

  

  

                                                                                                            Ali PERİ  

    TMMOB GAZİANTEP İKK