ARTIK TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI !... TERÖRÜ ve TERÖRDEN MEDET UMANLARI NEFRETLE KINIYOR ve LANETLİYORUZ!...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

29 Haziran 2016

Dün akşam Atatürk Havalimanında ne yazık ki yine bir terör eylemi ve yine bir katliam yaşandı. Şu ana kadar açıklanan resmi bilgilere göre 36 insanımız yaşamını kaybetmiş, 147 insanımız yaralanmıştır. Yaşamlarını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına baş sağlığı, bütün yaralılara acil şifalar diliyor, duyarlı kamuoyunun acılarını paylaşıyoruz.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası olarak, insanımızı ve ülkemizi hedef alan bu terör eylemlerini nefretle kınıyor ve lanetliyoruz.

Son yıllarda, Ülkemiz adeta katliamlar ülkesi haline dönüştürülmüştür. İstanbul`daki, bu sonuncu olayın, bir yıl içerisindeki onuncu toplu katliam olması düşündürücü ve endişe vericidir. Açık bir şekilde görülüyor ki Ülkemizdeki istihbarat zaafiyeti had safhada ve halkımızın can güvenliği sağlanamaz haldedir. Halkımızın can güvenliğini sağlamanın yolu, yaşamlarını kaybeden insanlar için taziye mesajları yayınlamak, yaralılar için şifa dilemek, basmakalıp demeçler vermek, cenaze törenlerinde boy göstermek ve yayın yasağı koymak değildir.

Silahlı saldırılardan, canlı bombalardan, bomba yüklü araçlardan, sınır il ve ilçelerimize düşen roket mermilerinden, açıkçası yaşanan tüm terör olaylarından gelen ölüm haberlerine artık tahammülümüz kalmadı. Bütün patlama, terör eylemleri ve provokasyonlardan zarar gören yalnızca terör eylemlerinde yaşamını kaybedenler ve yaralananlar değil, ülkemizdeki genel toplumsal atmosferdir; bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşama umudumuzdur,  barıştır, demokrasidir.

Ülkemizi ve bölgeyi bir savaş alanı olarak görmek, mezhepçi politikalar izlemek, şeriatçı terör örgütleri arasında "iyi-kötü" ayrımı yapmak doğru bir politika ve çıkar yol değildir. Ölümlerin olmadığı, hiç kimsenin burnunun kanamadığı bir ülkede yaşamak hepimizin hakkıdır. Artık şu bilinmelidir ki, uygulanan yanlış politikalar nedeni ile Ülkemiz, emperyalizmin çok yönlü ve birçok ülkeyi kapsayan stratejilerinin ve kirli emellerinin etkisi altındadır. Ne yazık ki halkımızı acı, belirsizlik, korku ve kitlesel pasifikasyona esir edecek, insana değer vermeyen, Ülkemizi daha büyük bir kan gölüne çevirecek çok tehlikeli bir gidişat söz konusudur. Bu gidişata son verilmeli, emeğin, insanın, demokrasinin sesi yükseltilmelidir.

Odamız, Ülkemizin gereksindiği barış ve demokrasi ortamına, ancak emekten ve halktan yana, emperyalizmden bağımsız politikalarla ulaşılabileceğine inanmakta, terör eylemlerini, terörden medet umanları ve destekleyenleri bir kez daha şiddetle kınamaktadır.

Saygılarımızla

 

Gürcan ÜLGEY                     

MMO Gaziantep Şubesi

Yönetim Kurulu Başkanı