GÜNEYDOĞU ENERJİ FORUMU`2015 DÜZENLENDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

11 Kasım 2015

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi birlikteliğinde 2009, 2011 ve 2013`te düzenlenen Güneydoğu Enerji Formu`nun 4.sü 07 Kasım 2015 tarihinde Şube Hizmet Binamızda gerçekleştirildi.

Forumun açılış konuşması, MMO Gaziantep Şube Başkanı Başar KÜÇÜKPARMAK, EMO Gaziantep Şubesi Başkanı İslim ARIKAN, EMO Genel Başkanı Hüseyin YEŞİL ve MMO Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Şayende YILMAZ tarafından yapıldı.

 

MMO Gaziantep Şube Başkanı Başar KÜÇÜKPARMAK‘ın açılış konuşması aşağıdadır

MMO Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Şayende YILMAZ`ın açılış konuşması ve kapanış değerlendirme konuşması ekteki linktedir.

Ayrıca, MMO Genel Merkez Enerji Çalışma Grubu Başkanı Oğuz TÜRKYILMAZ‘ın sunumu ve diğer panelistlerin sunumları ekteki linkte bilgilerinize sunulmuştur.

 

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Başar KÜÇÜKPARMAK`ın  4. Güneydoğu Enerji Forumu Açış Konuşması (07.11.2015)

Değerli Konuklar,  Değerli Katılımcılar, Değerli Basın Mensupları,

Değerli Konuklar,  Değerli Katılımcılar, Değerli Basın Mensupları,

Forumumuza katılan herkesi Odam ve şahsım adına saygı ile selamlıyorum.

Değerli konuklar

Makina Mühendisleri Odası olarak bu yıl, otomotiv, mekanik tesisat, hidrolik pnömatik, otomasyon, bakım teknolojileri, kaynak, asansör, makine imalatı, iş sağlığı ve iş güvenliği, sanayileşme ve çevre konularında ulusal düzeyde onlarca etkinlik düzenledik ve düzenlemeye devam ediyoruz. Bunun yanında yerellerde de yüzlerce sempozyumlar, paneller, söyleşiler düzenlemekteyiz. Her etkinlikte, konusunda uzman bilim adamlarını, teknik elemanları, kişi ve kuruluşları bir araya getirerek sorunlar, çözüm önerileri ile birlikte tespit edilmekte ve kamuoyu ve ilgililere duyurulmaktadır.

Düzenlediğimiz tüm etkinliklerde ele alınan konuların, önerilerin ve sonuç bildirgelerinin ilgililer tarafından dikkate alınmasını dileyerek forumumuza hoş geldiniz demek istiyorum.

Az önce bahsettiğim etkinliklerden bir tanesini de bugün burada sizlerin değerli katılımlarıyla düzenliyoruz. Bu etkinliğimiz Makina Mühendisleri ve Elektrik Mühendisleri Odalarının Gaziantep Şubelerinin ortak düzenlediği "GÜNEYDOĞU ENERJİ FORUMU". 2009, 2011 ve 2013 yıllarında düzenlediğimiz Güneydoğu Enerji Forumu`nun bu yıl 4. sünü düzenliyoruz.

Değerli Konuklar,

Enerji; insan yaşamı ve sanayi üretimi için olmazsa olmaz temel unsurların en önde gelenidir.

Dünyada kullanılan enerji kaynakları içerisindeki en büyük pay fosil yakıtlara aittir. Ancak söz konusu yakıtların rezervleri sınırlı ve maalesef dünya üzerinde dengesiz bir dağılıma sahiptir. Bu dengesiz dağılım sonucunda tüm dünyada ki siyasi dengeler bile değişmektedir. Bunun sebebi enerjiye olan ihtiyacın gelişen teknoloji ve artan nüfus ile birlikte sürekli artmasıdır.

Bu artan enerji ihtiyacı çalışma alanını zorunlu kılmıştır.

Enerjinin verimli kullanımı,

Alternatif enerji kaynakları.

Artık tüm dünyada bu 2 konuda çok ciddi çalışmalar hayata getirilmektedir. Fakat maalesef ülkemizde bu konuda biraz geç kalındığını gözlemekteyiz.

"EN UCUZ ENERJİ TASARRUF EDİLEN ENERJİDİR." Sözünü zannederim bilmeyeniniz yoktur. Enerjinin verimli kullanımının teşvik edilmesi, hatta bazı konularda yasalar ve yönetmeliklerle enerji israfının önüne geçilmesi gerekmektedir. Verimlilik önlemleri ile sanayide % 20, ulaşımda % 25, binalarda ise % 30 ile 50‘lere varan tasarruf potansiyelinin geri kazanılmasının olanaklı olduğunu belirtmek isteriz.

Dünyada örneklerini gördüğümüz, enerji verimliliği yüksek beyaz eşya ile sarfiyatı fazla olanların ücretsiz değiştirilmesi veya tasarruflu ampullerin normal ampullerle ücretsiz değiştirilmesi gibi örnekleri çoğaltılabilecek teşvikler yanı sıra ülkemizde uygulanmaya başlayan sanayi ve binalarda enerji yöneticiliği, enerji kimlik belgesi ve binalarda enerji performansı gibi uygulamalar verimlilik önlemleri arasında sayılabilir.

Odamızın düzenlediği tüm enerji etkinliklerinde üzerinde durduğu; yüksek verimli kazanlar, ısıtma tesisatı, soğutma ekipmanları, sıcak ve soğuk boru ve yüzeylerin yalıtılması, atık ısının geri kazanımı; kojenerasyon; bölgesel ısıtma tesisleri; enerji verimli ve çevre uyumlu taşıtlar, enerji verimliliği açısından önem taşıyan diğer konulardandır.

Bir diğer önemli konu ise alternatif enerji kaynaklarıdır. Bütün dünyada alternatif enerji kaynakları konusunda çok ciddi çalışmalar yapılırken, yeni ve yenilenebilir enerji kaynakları potansiyeli bakımından oldukça zengin olan ülkemizin biraz geç kaldığını görmek mümkündür.

Hidrolik, rüzgâr enerjisi, jeotermal ve güneş enerjisi gibi alternatif enerji kaynakları açısından resmen bir cennet olan ülkemiz maalesef bu alternatif ve temiz enerji kaynaklarından yeterince yararlanamamaktadır.

Değerli konuklar,

Ülkemizdeki ithalata dayalı enerji kullanımı; Ülkemizin dışa bağımlılığının önemli ölçüde artmasına neden olmaktadır. Enerjiyi; ithal etmek yerine, kendi öz kaynaklarımız ile üretmek ve bunun yanında, enerjiyi tasarruflu kullanmak, iyi yönetmek, enerji tasarrufunu sağlayan yeni teknolojiler geliştirmek bir zorunluluk haline gelmiştir.

Fakat unutulmamalıdır ki bütün bu uygulamalar yapılırken doğa unutulmamalı ve enerji yatırımları bahanesiyle tabiat ranta kurban edilmemelidir.

Değerli konuklar,

Bugün düzenlediğimiz, GÜNEYDOĞU ENERJİ FORUMU,

ENERJİ POLİTİKALARI ve YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI,

BÖLGEMİZ ENERJİ YATIRIMLARI ve

ENERJİ VERİMLİLİĞİ adı altında 3 panel şeklinde gerçekleştirilecektir.

Panellerde ve değerlendirme oturumunda, ülkemizin enerji politikaları, enerji planlaması, enerji verimliliği, enerji sektöründeki teknolojik gelişmeler, alternatif enerji kaynaklarına yönelik çalışmalar ve yatırımlar, enerji ve çevre konukları detaylı bir şekilde ele alınacaktır.

Formun, Ülkemize ve bölgemize yönelik yeni açılımlar sunarak, alternatifler üreteceği inancındayız.

Değerli konuklar,

 

Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese, Panellerimize katılan değerli panelistlere, Stand açarak destekte bulunan firmalara, Forumumuza katılan siz değerli konuklarımıza, bu tür etkinliklerimizi kamuoyu ile paylaşmamızı sağlayan basınımıza teşekkür eder, hepinize tekrar saygılarımı sunarım.