GAZİANTEPTEKİ KOBİLER, KOSGEB DESTEKLERİNDEN YETERİNCE FAYDALANMIYOR!...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

22 Eylül 2011

Şube Yönetim Kurulumuz, KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Müdürlüğünü Ziyaret Etti.

KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Müdürü Said ŞAHİNER, Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Yönetim Kurulunca ziyaret edildi.

21 Eylül 2011 tarihinde yapılan ziyarette Said ŞAHİNER, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin verimliliğini ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek ve bu işletmeleri gelişmek amacıyla, KOSGEB tarafından yapılan destekler hakkında bilgiler verdi.  KOSGEB tarafından, KOBİ Destek Programı, Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, Genel Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı gibi birçok destekler sunulduğunu ve Gaziantep‘te bulunan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin bu desteklerden faydalanmaları gerektiğini belirten ŞAHİNER, Gaziantep‘te yeterince bu desteklerden faydalanılamadığını ifade etti. Uygun ve doğru projeler ile yapılan başvuruların değerlendirildiğini ve mümkün olduğunca bu desteklerin girişimcilere verildiğini söyledi.

MMO Gaziantep Şube Başkanı Başar KÜÇÜKPARMAK ise, meslek alanlarımız ile ilgili kurum ve kuruluşlar ile koordineli çalışmalar yapmak ve bilgi alışverişinde bulunmak üzere bu ziyaretlerin oldukça yararlı olduğunu söyledi. İlimizde ki Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin bu desteklerden faydalanması gerektiğini, üyelerimizin, çalıştıkları işletmelerde bu desteklerden faydalanma imkânlarının yaratılması ve oluşturulması için yeterince bilgi sahibi olmadıklarını söyledi. İşletmelerin, Uluslararası rekabet ortamına uyum sağlayabilmeleri ve uluslararası pazarlardan pay alabilmeleri, ürün kalitesinin ve yeni ürünlerin geliştirilmesi, verimliliğin artırılması, yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda rekabet gücünün artırılması için bu desteklerin çok önemli olduğunu ve önümüzdeki günlerde bu konuda KOSGEB tarafından üyelerimize yönelik bir bilgilendirme toplantısı yapılmasının uygun olacağını söyledi.

KÜÇÜKPARMAK, Tekstil Sektörümüzün; ekonomik ve sosyal etkinliği, katma değeri ve istihdam potansiyeli ile kent ve ülke sanayimizin en önde gelen faaliyet alanlarından biri olduğunu, bu sektörün içerisinde bulunan Halı İmalatı Sektöründe ise dünyada söz sahibi olduğumuzu söyledi. Ancak bu sektörün rekabet gücünü artırabilmesi için sektörün yeni alanlara ve ürünlere yönelmesi, bundan da önemlisi tekstil makinaları ve halı tezgâhı imalatına geçilmesi ile mümkün olabileceğini söyledi. Halı imalatında ise ana tezgâhların özellikle bilgisayarlı sisteme geçilmesinden sonra yerli tezgâh üretiminin maalesef bittiğini, bunun yanında halı imalatında diğer ekipmanların bir kısmının yerel olarak üretilse de ana tezgâhların hemen hemen tümünün ithal edildiğini, bunun da sektörün rekabet gücünü zayıflatan unsur olarak karşımıza çıktığını ve sektörü dışa bağımlı hale getirdiğini belirtti. İşte burada KOSGEB desteklerinin çok çok önemli olduğunu ve özellikle makine üreticilerinin bu desteklerden faydalanarak artık yerli makine üretimine geçmesi, Sanayicilerimiz tarafından halı tezgâhları için ödenen milyonlarca doların ödenmemesi gerektiğini vurguladı.

Said ŞAHİNER, ise her konuda Odalarımız ile işbirliği içerisinde çalışabileceklerini ve önemli olan bu Ülke ve kent için en iyisinin yapılması gerektiğini belirterek, karşılıklı başarı dilekleri ile toplantı sonuçlandırıldı.