ULUSAL EGEMENLİK KOKTEYLİMİZ GERÇEKLEŞTİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Mersin Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

26 Nisan 2010

22 Nisan 2010 tarihinde; ulusal ve yerel basın mensuplarının davet edildiği ' ULUSAL EGEMENLİK KOKTEYLİNDE ' Şube Yönetim Kurulu adına Şube Yönetim Kurulu Başkanımız Naci ERÇOLAK Ulusça 90. yılını kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına ilişkin basın açıklaması yaptı.

BASINA ve KAMUOYUNA

23 NİSAN  ULUSAL  EGEMENLİK  VE  ÇOCUK  BAYRAMI

Değerli  Basın Mensupları;

Dünyadaki tüm ezilen uluslara örnek olan, emperyalist güçlerin yenilgisiyle sonuçlandırılan Milli  Kurtuluş Savaşımızı; Zaferle taçlandıran ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran, kaynağını ve  gücünü Halktan alan, Başkanlığını Ulu Önderimiz Mustafa  Kemal ATATÜRK'  ün yaptığı Türkiye Büyük  Millet Meclisi'nin 90. Yılı açılışını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.

          Değerli  Basın mensupları; Halkın kendi  kendisini yönetmesi temeline dayalı  ''Cumhuriyet'' yapılanması, bağımsızlık savaşımızla birlikte oluşturulmuştur.  Bağımsızlık  savaşının başlangıcında;      ''  Amasya bildirgesinde ''  ifade edilmiş olan Ulusun bağımsızlığını yine  ulusun kesin kararı ve  direnişi   kurtaracaktır  '' sözleriyle belirlenen ''ULUSAL   EGEMENLİK''  temeline dayalı     ''HALK  HÜKÜMETİ''  23 Nisan 1920 yılında TBMM'nin açılmasıyla yaşama geçirilmiştir.                                                                                                                                                                                        Saygıdeğer  Basın Mensupları; 19 Mayıs 1919' da başlayan Atatürkçü Devrim Hareketi 1950'lere kadar devam etmiş, 1950'den sonra devrim karşıtı hareketlerin sürekli artışı Cumhuriyetin kazanımlarını tehlikeye atmış, bunun sonucunda; Ülkemiz içerisindeki ekonomi bozularak, siyasi, sosyal, kültürel ve ekonomik bağımsızlığımız yok edilmiştir. 1923 tarihinde cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte 1938'lere kadar geçen süre içerisinde ülkemizin hiç bir dış borcu kalmamışken Atatürk devrimlerinin oluşturduğu çizgiden sapan politikalar bugün ülkemizi bütün emperyalist ülkelere borçlu hale getirmiştir. Ulusal Egemenliğimizin bir sembolü olan TBMM'nin açılışının 90.Yılını kutladığımız  bugün;  Ülkemiz üzerinde  emperyalist güçlerce çok büyük oyunlar oynanmaktadır. Bu amaçla; Sağlam temeller ve kurumlar üzerine oturan ATATÜRK  CUMHURİYETİ' nin bu kurumlarınasistemli saldırılar yapılmaktadır.

        Demokratik düzenlerde meşruiyetin kaynağı HALKTIR, meşruiyetin sınırlarını ise ANAYASALAR BELİRLER.

TMMOB MMO Mersin Şubesi olarak, ülkenin bağımsızlığını, ulusal egemenliği, bilimi, sosyal adaleti, sosyal devleti, halkçılığı, ulusal eğitimi, dilin ve kültürün korunup geliştirilmesini emreden ve güvenceye bağlayan bir yapıda tüm toplumsal ve siyasi oluşumların katılımının sağlandığı demokratik yeni bir Anayasa yapılmalıdır. 

         Değerli Basın mensuplar; Ulu Önderimiz  ATATÜRK, TBMM'nin kuruluş tarihi olan  23 Nisan'ı tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmiştir. Ulusal Egemenlimizi, özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı elde etmiş olduğumuz Milli Kurtuluş Savaşımızı ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş tarihini çok iyi öğrenen, yarının gençleri ve yöneticileri olacak olan sevgili çocuklarımızın, kendilerine emanet edilen bu vatanı ve cumhuriyet değerlerini yalnız korumakla değil aynı zamanda yücelteceklerine yürekten inanıyoruz.

    Bu duygu ve düşüncelerle; TMMOB MMO Mersin Şubesi olarak TBMM'nin açılışının 90.Yılı nedeniyle, Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK 'ü en derin sevgi ve saygıyla anıyor, Büyük Türk Milleti'nin ve sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını  kutluyoruz. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.  (22.04.2010)

TMMOB

MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI

MERSİN ŞUBE YÖNETİM KURULU