TÜRKİYE`DE BEŞ MERSİN İLİNDE İLK OLAN MERSİN AKADEMİK ODALAR BİRLİĞİ KURULDU.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Mersin Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Ağustos 2013

ŞUBEMİZİN SEKRETERYALIĞINI YÜRÜTTÜĞÜ MAKOB-MERSİN AKADEMİK ODALAR BİRLİĞİ KURULUŞ DUYURUSUNU İÇEREN BASIN AÇIKLAMASINI MAKOB YÜRÜTÜCÜ SEKRETERYASI MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI ALPER TURNA TARAFINDAN TÜM KAMOYUNA DUYURULDU.

BASINA VE KAMUOYUNA

  

Sayın Oda Başkanlarımız ve Yöneticilerimiz

Basınımızın Değerli Temsilcileri,

Birliğimize bağlı odalarımızın kıymetli üyeleri,

Saygıdeğer Mersin Halkı ve Misafirlerimiz,

  

Mersinde faaliyet yürüten Akademik Ünvanlı Meslek Odaları olarak aynı çatı altında toplanarak Mersin Akademik Odalar Birliği -MAKOB kurulmuştur.

Birliğimizin amacı, Ulu Önder Atatürk?ün kurduğu bağımsız, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetinin ilke ve hedeflerine sahip çıkmak ve onu çağdaş bilimsel değerler ışığında ileri götürmek, edindiği bilimsel birikimler ışığında çalışan meslek sahibi kesimleri temsil eden meslek odalarının paylaştığı ortak değerleri geliştirmek, dayanışma ve güç birliği ile daha kapsamlı çalışmalar yaparak ilimize faydalı hizmetler ve projeler üretmek, şehrimizi bir dostluk ve kardeşlik anlayışı ile kaynaşmış bir kent kültürüne ulaştırmak, sağlıklı insan, sağlıklı toplum, sağlıklı kent ve sağlıklı çevre hedefiyle bütünleştirmek ve toplumun sosyal-kültürel yaşamına, gelişmesine katkıda bulunmak, bu amaç kapsamında kentimizde Mersin Valiliği ve kapsamındaki birimler ile Mersin?de bulunan tüm demokratik kitle örgütleri, üniversiteler, yerel yönetimler, kamu ve özel sektör ile sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları ve odaları ile faal tüm Akademik ünvanı olan odaları bir araya getirmek; dayanışma, iletişim ve iş birliğini geliştirecek faaliyetlerde bulunmaktır.

Yaşadığımız kente ve ülkemize sahip çıkma adına doğal ve kültürel değerlerin korunması ve tanıtımı amacı ile bilimsel bilgiler ışığında kamuoyu oluşturarak ve kamuoyunun bilgi edinmesini sağlayarak, çevreyi koruma bilinci ile çevre düzenini bozan ve kirleten faaliyetler için ulusal ve yerel yönetim faaliyetlerini izleyerek , üye odaların başvurduğu her türlü hukuksal yolların takipçi olup, desteklemektir.

Tüm yurttaşlarımızın; bilgi ve beceri yönünden günümüz ve gelecek dönemin gereklerine göre donanımlı; hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını benimsemiş; çevreye duyarlı, üstün vasıflı, eğitimli, kültürlü, görgülü; hizmet üreten,bedenen ve ruhen sağlıklı ve zinde,analitik ve kritik düşünme yeteneğini edinmiş kişiler olarak yetişmesine katkıda bulunarak böyle fertlerin oluşturduğu mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir toplum oluşmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.

Mersin Akademik Odalar Birliği olarak ülkemize, kentimize, halkımıza, mesleklerimize karşı bilimsel toplumsal sorumluluklarımız bilincinde bilime, tekniğe olan inancımızı yitirmeyecek, mesleklerimizi toplum yararına icra etmekten, meslek ve meslektaş sorunlarımızı dile getirmekten, ülkemizin çıkarlarını savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.

Mesleğimize, örgütümüze, ülkemizin kamusal zenginliklerine sahip çıkmaya devam edeceğiz, yüreğinde insan sevgisi ve yurtseverlik olan meslek odaları olarak omuz omuza olacağımızı belirtmek istiyoruz.

 Mersin Akademik Odalar Birliği (MAKOB)  29 Temmuz 2013 tarihinde kurulmuştur. Kurucu sekreteryalığı yapan Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi yine bu tarihten (29.07.2013) itibaren 6 ay süre ile Birlik sekreteryalığını yürütecektir. Süre sonunda kuruluş tüzüğümüzde yer aldığı şekilde diğer bir odamız aynı süre ile birlik sekreteryalığını devam ettirecektir. Birlik çalışmaları ve faaliyetlerinin kamuoyu ile paylaşımı aynı hızda devam edecektir.

Kuruluş aşamasında emeği olan tüm oda temsilcilerimize buradan bir kez daha siz değerli basın mensupları aracılığı ile teşekkür ediyoruz.Mersin Akademik Odalar Birliğimizin kuruluşunda yer alamayıp, genel merkezlerinden onay bekleyen Akademik Odalarımızın ilerleyen süreçte birliğimize katılmalarını temenni ettiğimizi de ayrıca belirtmek isteriz.

Birliğimizin kuruluşunu, basın ve kamuoyu ile paylaşırken; Ülkemize, Kentimize, Halkımıza, Odalarımıza, Mesleğimize ve Üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz.

 

 

MERSİN AKADEMİK ODALAR BİRLİĞİ