Akkuyu Nükleer Santral ÇED Süreci Halkın Bilgilendirme Toplantısına katıldık.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Mersin Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

30 Mart 2012

29 Mart 2012 Perşembe günü Akkuyu Nükleer Santral ÇED Süreci Halkın Bilgilendirme Toplantısına MMO Mersin Şubesi Başkanı Alper TURNA, Başkan Vekili Mehmet Akif ERMAN, Şube Müdürü Ayşe KARACA, Şube Teknik Görevlileri Didem ÖZDOĞAN, Fatma GÜNEŞ, Şube Ara Teknik Elemanı Önder OVA, Tarsus yürütme kurulu temsilcimiz Ümit Hakkı GÜL ve Silifke yürütme kurulu temsilcimiz Emin Zahir OKDEMİR üyelerimiz ve yakınları ile birlikte olduğu 3 otobüsle katılım sağlanmıştır.

Birçok katılımcının kolluk kuvvetleri tarafından salona alınması engellenmesine rağmen Şube Başkanı Alper TURNA ve diğer İKK temsilcilerinin ısrarlı girişimleri sonucunda salona girmişlerdir. Toplantıyı düzenleyen Komisyon Başkanı tarafından halkın yoğun tepkisine rağmen sağlıklı bir bilgilendirme yapılamamış, toplantıya dair konuşmalar geçiştirilerek bitirilmeye çalışılmış,  bilgilendirme kısa tutarak soru cevap bölümüne geçilmek istenmiştir. NKP başkanı üyemiz Sabahat ARSLAN, İKK sözcüsü Bülent HALİSDEMİR, Şube Başkanı Alper TURNA, diğer İKK Temsilcilerinin, halkın müdahaleleri ile dışarıda kalan üyelerimizi ve halkın çoğunluğunun toplantıya katılamadığı ifade edilmiştir. Halkın NKP bileşenlerinin ve üyelerimizin yoğun tepkisi üzerine komisyon başkanı bu şartlar altında toplantının ve bilgilendirmenin yapılamadığını söyleyerek toplantı salonunu diğer görevlilerle birlikte salondan ayrılmışlardır. NKP Başkanı, İKK Sözcüsü, İKK Temsilcileri, MMO Mersin Şube Başkanı ve Üyelerimiz gözaltına alınan 4 kişinin serbest bırakılması için diğer NKP Bileşenleri ile birlikte salondan ayrılmamışlardır. Diğer bileşen ve katılımcılarla birlikte halkın yoğun protesto ve girişimleri sonucu gözaltındakilerin serbest bırakılmaları sağlanmıştır.

Sağlıklı bilgilendirmenin yapılamadığı toplantının tamamlanamadığı NKP Bileşenleri, baro avukatları ile halkımızın tepkileri sonucu komisyon tarafından tutanakla saptanmıştır. Bu durum toplantıya katılan baro avukatları tarafından da ayrıca tutanakla saptanmıştır.

Ülkemiz ve halkımız adına alınan bu sonucun alınmasında NKP bileşenlerinin, şubemizin de içinde bulunduğu İKK Bileşenleri  ve diğer demokratik kitle örgütleri ile birlikte hareket eden Büyükeceli halkının birlikte hareket etmesi ile sağlanmıştır.