21 HAZİRAN DÜNYA GÜNEŞ GÜNÜ ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Mersin Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

23 Haziran 2008

MERSİN, GÜNEŞ KENT OLUYOR
21 Haziran "Dünya Güneş Günü", Türkiye‘de sadece Mersinde, Mersin Makine Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan Güneş Günü kutlamaları ile kutlandı.

MERSİN, GÜNEŞ KENT OLUYOR
21 Haziran "Dünya Güneş Günü", Türkiye‘de sadece Mersinde, Mersin Makine Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan Güneş Günü kutlamaları ile kutlandı. Öncelikle, Mersin Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan "Güneş Arabası" öncülüğünde, kalabalık bir araba konvoyu ile şehir turu atıldı. 

      Şehir turunun ardından basın açıklaması yapıldı. Uluslararası Hidrojen Merkezi Bilim Direktörü Prof Dr. Engin Türe  ve ODTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çetin Göksu‘ nun konuşmacı olduğu, Vali Yardımcısı  Ahmet Soley ‘in, sivil toplum, kamu kuruluşları, iş adamları ve akademisyenlerin katıldığı Güneş Konferansları yapıldı. Açılış konuşması Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanımız Naci Erçolak tarafından yapıldı.
      İlk konuşmacı olan Prof Dr. Engin Türe, Küresel ısınmaya karşı, "hidrojen enerjinin" çok etkili bir silah olduğunu anlattı. Hidrojen teknolojileri hakkında bilgi veren konuşmacı,  Türkiye‘nin bir an önce hidrojen teknolojilerine geçmesi gerektiğini söyledi. İkinci bildiriyi sunan, Doç. Dr. Çetin Göksu, "Küresel Isınmaya" karşı "Türkiye‘nin Güneş Projelerini" anlattı. Türkiye‘nin Kyoto protokolünü imzalamasının, Türkiye için önemli bir adım olduğunu belirten Göksu, Güneş uzmanları olarak Türkiye‘nin Güneş projelerini bir an önce hayata geçirmesi gerektiği belirtti. Konferans daha sonra yapılan  "Güneş Kent" Forumu ile bitirildi.