TMMOB: 12 EYLÜL DÜZENİ ANCAK DEMOKRATİK ANAYASA İLE AŞILIR (DÜNYA GAZETESİ-12.09.2007)

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, 12 Eylül düzeninin, ancak eşitlikçi, demokratik bir anayasa ile aşılabileceğini bildirdi ve yeni anayasa tartışmalarında öne çıkan "sivil anayasa" vurgusunu da yanıltıcı, yetersiz buldu.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, 12 Eylül düzeninin, ancak eşitlikçi, demokratik bir anayasa ile aşılabileceğini bildirdi ve yeni anayasa tartışmalarında öne çıkan "sivil anayasa" vurgusunu da yanıltıcı, yetersiz buldu. Koramaz, yaptığı açıklamada, "Kültürel ve psikolojik düzlemlerdeki tahribat had safhaya ulaşmıştır. Bireysel çıkarın toplumsal çıkarın önüne geçirildiği, planlama, kalkınma ve sosyal devlet gerelderinin terk edildiği,
gelir-bölüşüm ilişkilerinde adaletsizliklerin geliştirildiği, finans-para-rant politikalarının yatırımların önüne geçirildiği, sanayileşme ve kamu işletmeciliği birikimlerinin özelleştirme furyasıyla talan edildiği, neo liberal politikalara geçiş yapıldığı, uluslararası sermayenin egemenliğindeki küreselleşme süreçlerine entegre edilen bir süreç yaşanmıştır. Yeni anayasa tartışmalarının yoğunlaşacağı önümüzdeki de siyasetin üzerindeki militarist gölgelerin kaldırılmalı."