ÜLKEMİZDE YAŞANAN DEPREM FACİASI İLE BİRLİKTE SEFERBERLİĞİMİZ KAPSAMINDA YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Kocaeli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

10 Şubat 2023

DEPREM SEFERBERLİĞİMİZ KAPSAMINDA, ÜYELERİMİZ İÇİN

BİLGİ NOTU (10.02.2023)

06.02.2023 günü sabah 4.17 de merkez üstü Pazarcık/Kahramanmaraş-Gaziantep olan yüksek şiddetli deprem ve artçı depremler sebebiyle TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu saat 12.30 da MMO Kocaeli Şube binasında Acil toplanmış olup ilk aşamada aşağıdaki kararlar alınmıştır:

- TMMOB’nin Merkezi ve Depremin etkilediği illerdeki il koordinasyon kurullarında kriz masası kurulmuş olup, Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu Olarak Depremin etkilediği bölge illeri ile dayanışmayı sağlayabilmek, yine kentimizde konu ile ilgili duyarlılık gösteren kurum ve kuruluşlarla iletişim sağlayarak onların desteklerini de bölgeye iletilmesini amaçlayan kriz merkezi kurulmasına karar verilmiştir.

-TMMOB  Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu Kriz Masası Kararları,

  1. Üyeye yönelik dayanışma konularının aşağıdaki gibi olmasına karar verildi.
  2. Acil ihtiyaçlar ile ilgili duyurunun aşağıda belirtildiği gibi tüm etkinlik alanlarımızda üyelerimiz ve yakınlarına e-posta, kısa mesaj ve sosyal medya aracılığıyla iletilmek üzere duyurulacaktır.

Üyeler yollanacak acil iletilerde,

İleti 1- Yollayabileceğiniz acil ihtiyaçlar için!

Deprem bölgesine gönderilmek üzere, çadır, çadır içi soba, katalitik soba, battaniye, uyku tulumu , mat , el feneri , kibrit, powerbank, pil, araç şarj aleti, şarj kablosu, kışlık giysi, bebek maması, biberon, sentetik içlik, çocuk-kadın bezi , ağız yüz maskesi, kağıt havlu, kişisel hijyen malzemeleri, kolonya, ilk yardım malzemeleri ( batikon, spanç, pamuk, tansiyon aleti… ) Mimarlar Odası Tarihi Bina , Makine Mühendisleri Odası  Kocaeli Şubesi Ana Binası ve Makine Mühendisleri Odası Uygulamalı Eğitim Merkezinde toplanacaktır. Akabinde AFAD veya il koordinasyon kurullarının  koordinasyonu ile  bölgeye gönderilecektir. Dayanışmanızı bekliyoruz. “

İleti 2 – Kan Bağışı !

‘’ 18-60 Yaş arası kan verebilecek tüm üyelerimiz ve yakınlarının Kocaeli il sınırları içerisinde bulunan Kızılay Kan Bağış Noktalarına gitmeleri önemle rica olunur.’’

1.2)Üyelerimize arama kurtarma faaliyetleri için aşağıdaki metin ile çağrı yapılması.

İleti 3 – Arama Kurtarma Destek Mesajı!“

Arama kurtarma faaliyetlerinde lisanslı üyelerimizin ivedilikle AFAD,AKUT,UMKE vb gibi ilgili kurumlarla iletişime geçmesini beklemekteyiz. “

1.3- Nakdi destek ile ilgili alakalı üyelerimizin aşağıdaki metin ile bilgilendirilmesi,

İleti 4 – Nakdi destek için!

    “İlgili kurumların resmi hesaplarından açıklama yapılmadıkça para bağışında bulunulmaması gerekmektedir.”

2) Genel Kamuoyuna yönelik dayanışma çağrımız,          

2.1)Öncelikle acil ihtiyaç malzemelerinin (gıda dışı) çağrılarının yapılmasının talep edilmesi ve  toplanan malzemelerin TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kuruluna iletilmesi.

3)İnşaat İş kolu ve Sanayi Kuruluşlarına yönelik dayanışma çağrımız,

3.1.) İlgili kurum ve şirketler arama kurtarma, asıl ve yardımcı hizmetlerde  görevlendirilmek üzere  gönüllü çalışanlarının bölgeye intikal ettirilmesi konusunda ivedilikle organize olmalıdır.

3.2) Arama kurtarma konusunda yardımcı olabilecek iş makinaları ve ekipmanın bölgeye intikal ettirilmelidir.

4) Toplanan destek ürünlerinin paketleme yöntemi ile alakalı bilgilendirme yapılması, 

4.1)Toplanan yardım malzemeleri aşağıda belirtildiği şekilde kategorize edilecek ve yollanacak kutuların üzerine yazılacaktır.

- Depremin hemen ardından TMMOB Kocaeli İl Koordinasyonu olarak, TMMOB Afet Koordinasyon grubunun da çalışmaları kapsamında tüm mühendis, mimar ve şehir plancısı meslektaşlarımız ile beraber bir dayanışma kampanyası yürütülmeye başlanmıştır.

- Deprem bölgelerindeki yıkımı gözlemlemek ve genel tespitler yapmak üzere ön değerlendirme ekibi oluşturulmuştur.

- Hasar tespit çalışmalarında yer almak isteyen üyelerimize çağrı yapılmıştır.

- Bölge halkına yardım eli uzatabilmek ve yaraları sarabilmek için bir yandan üyelerimizin mesleki bilgi ve birikimlerini bölgedeki arama-kurtarma faaliyetlerine destek olmak için yönlendirirken, diğer yandan da çok geniş çaplı bir yardım kampanyası başlatılmıştır.

- Kocaeli' den şu ana kadar TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu ile Emek ve Demokrasi Güçlerinin desteği ile 3 adet yardım malzemesi yüklü aracımız deprem bölgelerine ulaşmıştır.

- 07.02.2023 tarihinde 2 adet dayanışma tırımız Kahramanmaraş' a hareket etti, bölgeye ulaşmış olup, bölgede Koordinasyon ekiplerimiz tarafından teslim alınmış, ihtiyaç doğrultusunda sahiplerine ulaştırılmıştır

- 09.02.2023 tarihinde 3. aracımız  Antakya’ya doğru hareket etmiştir.

Kocaeli' den Hatay'a kalkan 4. araca da İl Koordinasyon kurulu olarak malzeme desteği sağlanmıştır.

TMMOB bilgilendirmeleri ve Deprem Ön Değerlendirme Raporu üyeler ile paylaşılmıştır.

 İlgili rapora http://www.tmmob.org.tr/icerik/tmmob-degerlendirme-raporu-yayimlandi linkinden ulaşabilirsiniz