İŞ MAKİNASI KULLANICILARINI UYARIYORUZ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Kayseri Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

22 Ağustos 2007

MMO Kayseri Şube Başkanı Ali ALKAN' ın iş makinası kullanıcılarını, kurum ve kuruluşları bilgilendirmek amacıyla basın açıklaması yapmıştır.

MMO Kayseri Şube Başkanı Ali ALKAN' ın iş makinası kullanıcılarını, kurum ve kuruluşları bilgilendirmek amacıyla yaptığı basın açıklaması aşağıdaki gibidir;

''Bilindiği üzere 27.10.1996 tarih 22800 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun değişik 42/a maddesi gereği İş makinaları (Operatör) belgesi verilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığının 01.04.1997 tarih ve 53275 sayılı tebliği ile Odamızca 12 Ocak 2002 tarih ve 24638 sayılı resmi gazetede yayınlanan TMMOB MMO İş makinaları Kullanıcısı (Operatör) Kurs Yönetmeliği çerçevesinde şube etkinlik alanlarında operatör kursları verilmektedir. İlgili kanunda iş makinalarının (forklift, loder, greyder, dozer, vinç vb.) sürücülerinin eğitimleri ve eğitimde başarılı olanların sertifikalarının Milli Eğitim Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Makina Mühendisleri Odalarınca verileceği açıkça belirtilmesine rağmen, bazı özel sürücü kurslarıda eğitim vermek suretiyle belge düzenlemektedir. Oluşan bu yanlışı düzeltmek amaçlı Makina Mühendisleri Odası tarafından açılan davadan alınan sonuç gereği bu üç kurumun dışındaki hiçbir kişi veya kuruluşun kursları veremeyeceği açıklığa kavuşmuştur. Bu güne kadar kanunda sayılan üç kuruluş dışında kalan kişi ve kuruluşlarca verilmiş olan sertifikalar hükümsüz hale gelmiştir. İş makinaları; çağdaş, planlı, sağlıklı kentlerin oluşumunda imar, inşaat ve sanayi işleminde yaygın kullanımı ile yaşantımızın bir parçası olmuştur. Bu kadar yaygın ve önemli konuma gelen iş makinalarının kullanımında sorumlu olan operatörlerin bilgi donanımlarının arttırılması, iş makinalarının güvenli çalıştırılması ve zaman tasarrufu açısından son derece önemlidir. Aynı şekilde bu kurslarda görev alan öğreticilerin bilgi donanımlarının da yeterli olması gerekmektedir. Şubemizde eğitim veren tecrübeli hocalar sayesinde gerekli şartlar sağlanmaktadır. MMO Kayseri Şubesi olarak iş makinası kullanımı eğitiminin en sağlıklı olarak odamızca açılan kurslarla verildiğini hatırlatarak, tüm iş makinası kullanıcılarını, kurum ve kuruluşları uyarıyoruz. Belirttiğimiz üç kurumun bu belgeyi verme yetkisi vardır. Farklı kuruluşlardan alınan sertifikalar geçersizdir. Sizlerin mağdur olmaması için uyarıları dikkate almanızı önerir, iyi çalışmalar dilerim.''