DOĞALGAZ SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN ÜYELERİMİZ İÇİN VERGİ DAİRESİ BAŞKANI NİYAZİ ÖZKÖK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPTI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Kayseri Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

09 Mart 2009

Doğalgaz sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizi 5811 sayılı bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılması kanununa ilişkin bilgilendirme toplantısı, 26 Şubat 2009 tarihinde Şube Konferans Salonunda yapıldı.

Toplantıda Vergi Dairesi Başkanı Niyazi ÖZKÖK kısaca aşağıdaki bilgilere değindi;

Yurtiçi ve yurtdışında bulunan ancak 01.10.2008 tarihi itibariyle işletmelerin özkaynakları içinde yer almayan bu türden varlıkların banka ve aracı kurumlardaki hesaba yatırılarak, işletme sermayesi olarak konulması ve beyan edilen bedel üzerinden yurtdışı için %2, yurtiçi için %5 vergi ödenerek bu kanundan faydalanılacaktır.

İşletmenin özkaynakları arasında yer almayan para, altın, döviz, menkul kıymet ve sermaye piyasası araçları ile taşınmazlar beyan edilecektir. Beyan edilen bu değerler 6 ay içerisinde sermayeye eklenecektir.     

Bilgilendirmenin ardından üyelerimizin sorularını da cevaplayan ÖZKÖK‘ e Şube Başkanı Ali ALKAN, katkılarından dolayı teşekkür etti.