YARATICI DRAMA, ÇOCUKLARI SOSYALLEŞTİRİYOR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

30 Mayıs 2008

Yaratıcı dramayı tamamlayan çocuklar başarı belgelerini Özsakarya'nın elinden aldılar.

 Yaratıcı dramayı tamamlayan çocuklar başarı belgelerini Özsakarya'nın elinden aldılar.Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesinin üye çocukları için düzenlediği yaratıcı drama kursunda sezon tamamlandı. Kursa katılan 16 çocuk başarı belgelerini Şube Başkanı Mehmet Özsakarya'nın elinden aldılar. Kurs yönetmeni Günay Toprak, çocukların oyun içinde dramayı öğrenmelerinin çok yararlı olduğunu belirterek, "Bugün yaratıcı drama eğitim programlarında da uygulanmaktadır. Çocuklar, doğal yetenekleri olan oyunla sosyalleşmekte, yeni bilgi ve doğru toplumsal davranışları edinmede hızla yol alabilmekteler. Kursa katılan 8-10 yaş arası çocuklar sezon boyunca büyük bir istekle çalışmalara devam ettiler. Bu yaşlarda klasik tiyatro eğitimini önermiyorum. Rol ezberlemek veya sahnede belli davranış kalıplarıyla bu yaşta karşılaşmaları doğal gelişmelerini engelleyici olabilir. Bu nedenle yaratıcı drama ortamının çocuk gelişiminde daha yararlı olduğunu düşünüyorum." dedi.
Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya ise çocuklarını kursa getiren aileleri kutladı. Şubenin olanakları ölçüsünde üye çocukları için de çalışmalar yaptıklarını belirten Özsakarya, çocukları sürekli sınavlara tabi tutan ve ilköğretimden itibaren özel dershanelere yönlendiren, ezberci eğitim sistemini son derece  sakıncalı bulduklarını söyledi. Özsakarya, "Çocukların yeteneklerini, algılama, sorgulama ve tanıma süreçlerini keşiflerle birleştiren bir eğitim sistemine ülkemizin büyük ihtiyacı vardır." dedi.