VECDİ BİNGÖL KONSERİNE BÜYÜK ALKIŞ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

24 Aralık 2009

Şubemizin Klasik Türk Müziği Korosu, Vecdi Bingöl anısına düzenlediği konserle müzikseverleri mest etti. 23 Aralık akşamı Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlenen konserde Bingöl'ün bestelenmiş 22 eseri seslendirildi.

Şubemizce, söz yazarı Vecdi Bingöl'ün anısına düzenlenen konser 23 Aralık 2009, Çarşamba akşamı Tepekule Kongre merkezinde düzenlendi. Şubemiz Klasik Türk Müziği Korosu, bu konserle müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Şef Ömer Faruk Gültaşlı yönetiminde üyelerimiz ve yakınlarından oluşan koro şarkıları başarıyla seslendirirken sololar da büyük alkış aldı. Saz heyetinin başarılı icrası ve ara taksimler profesyonel bir konser aratmadı.

 

MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya açılış konuşmasında şunları söyledi;

"Koromuz 15 yıldır her konserinde farklı temaları işlemektedir. Bu akşamki konserimizi müziğimizin gönül insanı Vecdi Bingöl'e saygı ve sevgimizin bir ifadesi olarak düzenledik.

Şiirleri Selahattin Pınar, Saadettin Kaynak, Lemi Atlığ, Mustafa Nafiz Irmak,  Münir Nurettin Selçuk gibi değerli bestekarlarımız tarafından Türk  müziğine kazandırılan Vecdi Bingöl'ün mütevazi yaşamından kısaca söz etmek istiyorum. Ali Vecdi Bingöl 1887 yılında Erzincan'ın Kemaliye (Eğin) ilçesinde doğdu. İstanbul Edebiyat Fakültesini bitirdikten sonra uzun yıllar edebiyat öğretmenliği yaptı.  1951 yılında emekli olduktan sonra aynı yıl Aşiyan Müzesi Edebiyat uzmanı olarak atandı. 1972 yılında hastalanması üzerine bu görevini bıraktı. 30 Ocak 1973 tarihinde aramızdan ayrıldı. Tüm yaşamı sanat ve edebiyatla geçen şairin 116 şiiri bestelenerek TRT repertuarlarına kazandırılmıştır. Bu şiirlerden  79  tanesini  Sadettin Kaynak bestelemiştir. Kemaliye İlçesindeki Enbiya Bey Mahallesinde Vecdi Bingöl Müzesi açılması için çalışmalar sürdürülmektedir.

Bu akşam koromuz ve değerli solistlerimiz sizlere Vecdi Bingöl'ün sözlerini yazdığı 22 eser seslendirecekler.

Bilmezsek tanıyamayız, tanıyamazsak sevemeyiz, sevmezsek üretemeyiz. Bu akşam değerli şair ve edebiyatçımız Vecdi Bingöl'ü bizlere tanıtmaya çalışan Şefimiz Sayın Ömer Faruk Gültaşlı'ya, koromuzun değerli ses ve saz sanatçılarına yürekten teşekkür ediyorum.

Buradan tüm üyelerimizi ve İzmirlileri 5 Ocak'ta Halk Müziği Koromuzun Tepekule'de düzenleyeceği "Anadolu'nun Renkli Taşları" konserine davet ediyorum."