TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI; "ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ BAŞKANI VE TUTARLI DEMOKRAT TÜRKAN SAYLAN'IN EVİNDE ARAMA YAPILMASINI VE DEMOKRASİ KARŞITI OPERASYONLARI KINIYORUZ"

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Nisan 2009

Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz 14 Nisan 2009 günü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın evinde yapılan aramalar ve Ergenekon operasyonlarının geldiği son noktaya ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada şöyle denildi;

"Gerçekte bir iktidar mücadelesinin emniyet ve yargı ayağını oluşturan Ergenekon operasyonu, düşünce ve siyaset alanı ile karmaşık eylemci/terörist öğeleri aynı kefeye doldurarak siyasal mücadele alanını terörize edici bir içerikle sürdürülmektedir.

Sözde "devlet içinde yuvalanmış çeteleri temizleme" iddiasıyla yola çıkılan ancak yaratılan yaygın dezenformasyon ortamı ve aşırı parçalı operasyonlarla yoğun bir bilgi kirliliği yaratılan bu davada, gerçek derin devlet yapısının üzeri örtülmektedir.

Operasyon sosyal hukuk devleti gerekliliklerinden uzak bir şekilde yürütülmekte, neredeyse birbirine selam veren ve görüşlerini paylaşan herkesi kapsar bir genişlikte sürdürülmektedir. 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan'ın evinde arama yapılması da bu çerçevededir. Oysa Türkan Saylan bir demokrasi yandaşı ve operasyonun gerekçesi olan "darbe" karşıtı bir insandır.

Soruşturma konusu olan çetelerin aşırı karmaşık ilişkileri, bazı terör eylemleri ve parçalı yapıları gerçekte çözümlenebilir bir ilişki ağı olmakla birlikte operasyon, iktidara muhalefet eden aydınları, siyaset kurumlarını ve toplumu ürküterek pasifize etmeyi amaçlayan yöntemlerle sürdürülmektedir.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası, bu hukuk garabeti durumun, otoriter bir zihniyetin ürünü olduğuna inanmakta, Türkiye'nin gereksindiği demokratik sosyal hukuk devleti kriterlerinden tamamen uzaklaşıldığını saptamakta ve bu durumu kınamaktadır."  

Emin KORAMAZ

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI

Yönetim Kurulu Başkanı