TMMOB BİRLİK PARKI HİZMETE AÇILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

18 Haziran 2008

 TTMMOB adına yaptırılan Birlik Parkı 17 Haziran 2008 tarihinde Yenişehir Gıda Çarşısın'da TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı'nın katılımıyla açıldı.

 TTMMOB adına yaptırılan Birlik Parkı 17 Haziran 2008 tarihinde Yenişehir Gıda Çarşısın'da TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı'nın katılımıyla açıldı.

Açılış törenine ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ ve İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan katılarak birer konuşma yaptılar. Parkın planı ölmeden önce Mimar Harbi Hotan tarafından çizilmişti.

Güneş saati ve bir anıtın yer aldığı parkta anıtın üzerinde TMMOB Eski Başkanı Teoman Öztürk'ün "Bilimi ve tekniği emperyalizmin ve sömürgenlerin değil, emekçi halkımızın hizmetine sunmak için her çabayı güçlendirerek sürdürme yolunda inançlı ve kararlıyız" sözü bulunmakta.

 

Mehmet Soğancı açılışta yaptığı konuşmada "Burada olmaktan çok büyük onur duyuyorum. Ben ve arkadaşlarım başta Konak Belediye Başkanı olmak üzere, bu parkın yapılmasına karar verenlere, tasarlayanlara, yapanlara ve emeği geçenlere Birlik adına teşekkür ederiz.

Hepimiz biliyoruz; tüm çağdaş dünyada bir kentin kimliği alanlarıyla, parklarıyla da tanımlanır. Alanlar toplulukların buluşma, ses çıkarma alanıdır. Parklar da kentin ve o beldenin sahiplerinin, yaşlısının gencinin, hangi yaş grubundan, hangi meslek grubundan olursa olsun tüm toplumun buluşma mekanlarıdır; konuşma, dayanışma mekanlarıdır.

Bugün açılan 'Birlik' parkı ile Yenişehir Ticaret Merkezi'nde önemli bir işlev yerine getirilmiş oldu. Bu park TMMOB için iki anlamda önemli. Birincisi, karar vericilerin parkı bizim adımıza yaptırması ve adının 'Birlik' olması bizim için onurdur. Diliyorum bu park TMMOB var oldukça bizimle birlikte gelişir, büyür, canlanır. Bu park burada çalışan TMMOB üyesi arkadaşlarımızın da buluşma yeri olacaktır.

Parkın bizim için ikinci önemli anlamı ise; burada bulunan anıtın üzerindeki sözlerden birinin 70-80 döneminde başkanlığımızı yapan Teoman Öztürk'e ait olmasıdır. O dönemde Teoman Öztürk ve arkadaşları bu sözle aslında o günden bugüne onurlu yürüyen ve dik duran TMMOB'nin yol haritasının kenar çizgilerini belirliyorlardı. Bu sözlerde denilmiştir ki 'Yüreğimizdeki insan sevgisini ve yurtseverliği; baskı, zulüm ve engelleme yöntemlerinin söküp atamayacağının bilinci içinde; bilimi ve tekniği emperyalizmin ve sömürgenlerin değil, halkımızın hizmetine sunmak için her çabayı güçlendirerek sürdürme yolunda inançlı ve kararlıyız'

Sevgili arkadaşlar, TMMOB işte bu yolda yürümektedir ve bu yolda yürümek konusunda inançlı ve kararlıdır."