SMM Büro Tescil ve Yetki Belgesi Onay İşlemleri Hakkında

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

20 Aralık 2022

Odamız, Serbest Müşavirlik Mühendislik Büroları Tescil ve Mesleki Denetim Yönetmeliği gereğince; SMM Büro Tescil Belgeleri ve Mühendis Yetki Belgeleri vize ve yenileme işlemleri 20 Aralık 2022 - 31 Ocak 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. 2023 yılı içerisinde SMM’lerce verilen hizmetlerin (Proje mesleki denetimleri) yürütülebilmesi için belge onaylarının yapılmış ve Oda Bilgi İşletim Sistemine işlenmiş olması gerekmektedir.

SMM Başvurularınızı;
 
1. İnternet üzerinden; https://makina.mmo.org.tr adresinden (EK-2) sisteme giriş yapıp SMM Başvuruları sekmesinden gerekli evrakları yükleyip Şube tarafından onaylandıktan sonra ödemelerini yine web sitesinden yaparak,
2. Doğalgaz alanında çalışan firmaların başvuruları https://makina.mmo.org.tr'de onaylandıktan sonra EPBK onaylı Doğalgaz İç Tesisat ve Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü uzmanlık belgelerinin vize/onay işlemini Şubeye gelerek,
3. Şubeden yapılan başvurularda; yığılmaların önlenmesi amacıyla belgelerin eksiksiz bir şekilde (eksik evrak ile yapılan başvurular işleme alınmayacaktır) (EK-1)’de tanımlı belgeleri içerecek şekilde 20 Aralık 2022 tarihinden başlamak üzere ve saat 10:00-16:00 arasında tamamlayabilirler..
Aksi durumda 01 Ocak 2023 tarihi itibarı ile bitmemiş işleminizden dolayı yürütmüş olduğunuz SMM hizmetine ilişkin sistemden (OBYS-Oda Bilgi İşletim Sistemi ) onay ve rapor düzenleme işlemi yapılamayacaktır. 
01 Ocak 2023 – 31 Aralık 2023 tarihleri arasında geçerli olan SMM asgari ücreti TMMOB’nin belirlediği 2023 yılı mühendis asgari ücreti üzerinden yatırılacaktır. 
Bilgilerinize sunarız.
 
Saygılarımızla,
 
Şube Sekreteri
Evrim AKSOY