KOROMUZUN SIRA VE KINA GECESİ KONSERİ AYAKTA ALKIŞLANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

26 Mart 2009

Şubemizin Halk Müziği Korosunun 24 Mart 2009, Salı akşamı Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde verdiği Sıra Gecesi ve Kına Gecesi Konseri büyük ilgi gördü. Salonu dolduran üyelerimiz ve İzmirliler, türkülere coşkuyla eşlik ettiler. Şef Vildan Turan yaz konserinde Anadolu'da konuşulan tüm dillerden oluşturacakları bir türkü repertuvarıyla İzmililerin karşısına çıkacaklarını söyledi.

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Halk Müziği Korosu Şef Vildan Turan yönetiminde sıra dışı bir konserle İzmirlilerin karşısına çıktı. Koro üyeleri geleneksel kıyafetleri içinde birbirinden güzel türküleri seslendirirken Şef Vildan Turan klasik yönetim yerine konser boyunca koro üyeleri arasında türkülere katıldı. Bir koronun yöneticisi olmadan gösterdiği performans ayakta alkışlandı.

 

MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya, biz sevinçlerini ve üzüntülerini türkülerle yaşayan çok zengin bir kültürün çocuklarıyız diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi;

 

"Şubemiz bilim ve sanatın ayrılmaz bir bütün olduğuna inanmaktadır. Sanat lüks değil yaşamsal bir ihtiyaçtır. Bunun için kentimizin kültür ve sanat yaşamına her koşulda katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu gece halk müziği koromuz Anadolu‘muzda hala yaşayan sıra ve kına gecesini türkülerle canlandırdı. Sıra geceleri, genellikle kış aylarında birbirine yakın yaş gruplarındaki arkadaşların her hafta bir evde olmak üzere, belirli bir niteliğe ve düzen göre sıra ile yaptıkları toplantılara denilmektedir. Bu gecelerde müzik, usta çırak ilişkisi içinde icra edilir, bilgi ve kültür aktarımı gerçekleştirilir. Makam, usul, müzik terbiyesi alınır. Bu niteliğiyle "sıra geceleri" Anadolu‘muzda bir "halk konservatuvarı" niteliğindedir. Nezih bir söz ve sohbet ortamıdır.  Ayrıca bu gecelerde toplanan paralarla ihtiyacı olanlara yardım edilen bir dayanışma geleneğidir. Anadolu‘muzun bu köklü kültürünün yaşatılmasına ve benzer tüm zenginliklerimizin geleceğe aktarılmasına sahip çıkmalıyız."

 

Gecenin sponsorları Turkuaz Halı Kilim‘den Maşuk bağı, Zehra Doğal Sabun ve Bakır Takı Ustası Hasan Var‘a sahnede teşekkür eden Mehmet Özsakarya,  şef Vildan Turan‘ı ve ekibini de başarılı çalışmaları için kutladı. Vildan Turan, koronun yaz konserinde Anadolu‘da konuşulan tüm dillerden bir türkü repertuarıyla İzmirlilerin karşısına çıkacakları haberini verdi.