KOROMUZ, CUMHURİYET’İN 100. YILI KONSERİ İLE SAHNE ALDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

25 Ekim 2023

Şubemiz Klasik Türk Müziği Korosu, Cumhuriyet’in 100. Yılı konseri ile sahne aldı.

Şubemiz Klasik Türk Müziği Korosu, 23 Ekim 2023 tarihinde Cumhuriyet’in 100. Yılı konseri ile müzikseverlerle buluştu. Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi Anadolu Salonu’ndaki konserde Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı İlkin Boz bir açılış konuşması yaptı. Boz konuşmasında, cumhuriyetin getirdiklerinin bizler için ne kadar büyük önem taşıdığını, bu getirilere, kazanımlara var gücümüzle sahip çıkmamız gerektiğini bir an olsun aklımızdan çıkarmamamız gerektiğini vurgularken, “Ülkemiz için pek çok açıdan bir aydınlanma döneminin başlangıcı anlamına gelen Cumhuriyet, özellikle kadınlar adına yaşamın yenilenmesi, yeni bir yaşamın başlangıcı olarak tanımlanabilir. Bu bağlamda, son yıllarda kadınların toplumsal yaşamın dışına itilmesine yönelik atılan adımlara hep beraber karşı durmak, aynı zamanda cumhuriyetin bize getirdiklerine sahip çıkmanın bir parçası olacaktır” şeklinde konuştu. Cumhuriyetin temel ilkelerinden olan “Yurtta Barış, Dünyada Barış”ın öneminin haftada Filistin ve İsrail’de yaşamını yitiren binlerce kişi ile acı bir şekilde gözler önüne serildiğini vurgulayan Boz, “Unutmamak gerekir ki, çatışma ve gerginlikler tırmanırken barışın sesini yükseltmek, mazlumların çığlığına kulak vermek hepimizin öncelikli görevlerindendir” dedi.

Boz’un konuşmasının Şef Alper Demirel yönetimindeki koro, Klasik Türk müziğinin çeşitli makamlarından eserlerden oluşan repertuvarla müzikseverlerle buluştu.